Şamil Tayyar’dan AKP’yi kızdıracak sözler: AKP Soylu’ya vefasızlık yaptı

Şamil Tayyar’dan AKP’yi kızdıracak sözler: AKP Soylu’ya vefasızlık yaptı
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye dilekçe vermesinin ardından AKP’li Şamil Tayyar, dikkat çeken bir açıklama yaparak Soylu’nun yalnız bırakıldığını ifade etti.

Eski İçişleri Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu. Soylu, kendisine yönelik sistematik bir karalama kampanyası düzenlendiğini ve itibarının zedelenmek istendiğini ileri sürdü.

Soylu, Meclis Başkanlığı'na verdiği dilekçede, "Görev yaptığım dönemlerde hakkımda yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı, hakkaniyetin ve gerçeklerin ortaya çıkması için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğü'nün ilgili maddeleri çerçevesinde yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

soylu.png

ŞAMİL TAYYAR TEPKİ GÖSTERDİ

Eski AKP Milletvekili ve eski MKYK Üyesi Şamil Tayyar, konuya ilişkin dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. Soylu’nun dilekçesini değerlendiren Tayyar, AKP'nin Süleyman Soylu'ya vefasızlık yaptığını söyleyerek dokunulmazlığının kaldırılmasının imkansız olduğunu belirtti.

“Soylu bakanın TBMM Başkanlığına yaptığı dokunulmazlığının kaldırılmasına dair başvuru, bir hukuki talepten öte siyasi meydan okumadır. Hakkında fezleke olmadığı için bu başvurunun hukuki sonuç doğurması, yani dokunulmazlığının kaldırılması imkansız.” ifadelerini kaydeden Tayyar, ancak bir niyet beyanı olarak kenarda durup ileride meclise fezleke gelirse acil işleme alınmasının düşünülebileceğini iletti.

tayyar2.png

“ SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ”

“Soylu bakan eğrisiyle doğrusuyla bu ülkede AK Parti’nin 7 yıl İçişleri Bakanlığını yapmış, özellikle terörle mücadele alanında olmak üzere başarılarıyla iz bırakmış biridir. O sebeple her daim hedeftedir.” ifadelerini kullanan Tayyar, Soylu’nun görevden ayrıldığı son 1 yılda, kendisi aleyhinde 11 bin 500 TV, bin 454 gazete, 628 makale, 218 bin internet/sosyal medya haberi yapıldığını belirtti.

Tayyar, AKP’yi suçlayarak “İktidarla ilişkili neredeyse her konuda düzeltme yapan Dezenformasyonla Mücadele Birimi de AK Parti de sessiz kalmayı tercih etti.” ifadelerini kullandı.