Selahattin Demirtaş'tan mahkemeye ırkçılık yanıtı!

Selahattin Demirtaş'tan mahkemeye ırkçılık yanıtı!
Selahattin Demirtaş, Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği kararı temyize taşıdı. Hakkındaki "Türk ırkına karşı Kürt ırkını kışkırttı" suçlamasına yanıt verdi.

Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını temyize taşıdığı öğrenildi. Mahkeme, Demirtaş'ı verdiği kararda "Türk Milletini, devleti ve hükümeti aşağılamak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından mahkum etmişti.

Gerekçeli kararda, Demirtaş'ın "Türk ırkına karşı Kürt ırkını kışkırttığı" ve "Kürt ırkından olan kesimi Türk ırkından olan kesim aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddia edilmişti.

T24'ün haberine göre, hakkındaki suçlamaları reddeden Demirtaş, hakimin kendisini "Türk ırkının mensubu" olarak kodlayarak ırkçı bir bakış açısıyla yargılama yaptığını öne sürdü. Bu yaklaşımın hukuk düzeninde ve toplumsal hayatın hiçbir alanında yeri olmadığını belirten Demirtaş, mahkeme kararının ırkçılığa dayandığını ve objektif yorumlama yapılmadığını ifade etti.