SETA’dan AKP'de deprem yaratacak rapor: “Erdoğan’ın dokunulmazlığı ortadan kalktı”

SETA’dan AKP'de deprem yaratacak rapor: “Erdoğan’ın dokunulmazlığı ortadan kalktı”
SETA’nın hazırladığı AKP raporunda, dikkat çeken tespitlere yer verildi. Söz konusu raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dokunulmazlığının ortadan kalktığı belirtilirken ekonomiye işaret edildi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), AKP için bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, yurttaşların ve AKP’nin sorunları tahlil edilirken raporun geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına geldiği ifade edildi.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan, AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi oranda oy kaybetmesinin ve toplumdan kopmasının sebeplerinin yer aldığı raporda bulunan bazı noktaları köşesine taşıdı.

ADALET DUYGUSU ZEDELENDİ

Hazırlanan raporda yer alan başlıkların arasında en önemli olanlardan birinin adalet duygusunun zedelenmesi olduğu belirtilirken bu durumun sadece mahkemeler ve yargı açısından değil, bütün alanlarda adalet duygusunun zedelendiğine dikkat çekildi. Söz konusu raporda, bürokraside, kamudaki faaliyetlerde, işe alımlarda adalet duygusu ortadan kalktı.

akp.png

PARTİ İÇİNDE TEHLİKELİ GRUPLAŞMA

Rapordaki bir diğer konu başlığını ise parti içi gruplaşmalar ve klik sorunu oluşturdu. Bu durumun parti motivasyonunu önemli ölçüde etkilediği ifade edildi.

KÖTÜ EKONOMİ

Raporda, ekonomi üzerine de bir değerlendirme yapılırken enflasyon, hayat pahalılığı, emekli ve dar gelirlilerin durumu, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekildi ve bu durumun, toplumu AKP’den uzaklaştırdığı iletildi.

akp-2.png

'TOPLUM PSİKOLOJİSİNDE ERDOĞAN’IN DOKUNULMAZLIĞI ORTADAN KALKTI'

Nuray Babacan, hazırlanan raporun, “artık toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı” sonucunu ortaya çıkardığını ifade ederek "Bütün bunların sonucu olarak yapılan en önemli saptama artık bu toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı yönünde. Olumsuz koşullardan sadece partiyi ve parti yönetimini sorumlu tutma duygusunun ortadan kalktığı, artık Erdoğan’ın da sonuçlardan sorumlu tutulduğu ortaya çıktı" açıklamasında bulundu.

YENİ TRANSFER İDDİASI

Babacan, yazısında bir kulis bilgisi de aktararak, AKP’nin güç odağı olmaya devam ettiği izlenimini yaratmak amacıyla Saadet Partisi’nden 1, Gelecek Partisi’nden 2 ismin daha AKP’ye geçişinin yapılacağını kaydetti.