Siyasi arenada yankı uyandıracak anket! CHP arayı açıyor

Siyasi arenada yankı uyandıracak anket! CHP arayı açıyor
HBS Araştırma'nın yaptığı son anket, siyasi dengelerde yaşanan değişiklikleri gözler önüne seriyor. AKP’deki oy değişimi dikkatleri çekerken CHP, AKP ile arayı açıyor.

Türkiye'de erken seçim tartışmaları sürerken HBS Araştırma'nın yaptığı son anket sonucu siyasi arenada yankı uyandırdı. 4-16 Ağustos tarihlerinde 2.400 seçmenle yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda gerçekleştirilen anket, oy dağılımdaki değişimlere dikkat çekti.

AKP'DE BEKLENMEDİK DÜŞÜŞ

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen seçim sonuçlarıyla ile kıyaslandığında, AKP’nin oylarının önemli bir biçimde düştüğü fark ediliyor. AKP, geçtiğimiz ay yapılan ankette yüzde 29,1 oy oranına sahipken, bu ay yüzde 28,8’e geriledi. Anketten gelen son veriler, AKP’deki oy kaybının devam ettiğine işaret etti.

CHP’DE ÖNEMLİ ARTIŞ

Diğer yandan, CHP'nin oylarında önemli bir artış görüldü. 14 Mayıs 2013 tarihli seçimlerde, CHP’nin oy oranı yüzde 25,33 iken, yapılan son ankette yüzde 31,3 seviyesine yükseldi. Bu artış ise CHP’nin halk nazarında güç kazandığını kanıtlıyor.

İYİ PARTİ VE YENİDEN REFAH ARASINDAKİ FARK

İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 9,68'den yüzde 5,0'e geriledi. Bununla birlikte Yeniden Refah Partisi oy oranını yüzde 2,81'den yüzde 5,4'e yükseltti.

DİĞER PARTİLERİN DURUMU

MHP ise yüzde 10,2 oy oranıyla sabit kalırken DEM Parti yüzde 8,6 oy oranında kaldı. ZAFER Partisi ve TİP ise sırasıyla yüzde 2,0 ve yüzde 1,2'de kaldı.

KARARSIZ SEÇMEN ARTIYOR

Son olarak, ankete katılanların yüzde 5,8’i oy kullanmayacağını ifade ederken anketteki bu oran seçmenlerin kararsızlık seviyesinin arttığını gösteriyor. Söz konusu anket, siyasi partilerin önümüzdeki seçimlerde izleyecekleri politikaları gözden geçirmeleri noktasında kritik ipuçları veriyor.