Türk Ordusuna “İşgalci” Demişti MSB’den Yunan Bakana Yanıt Gecikmedi

Türk Ordusuna “İşgalci” Demişti MSB’den Yunan Bakana Yanıt Gecikmedi
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Ulusal Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Kıbrıs ve Türk Ordusu hakkında sarf ettiği skandal sözlere sert yanıt verdi.

Yunanistan Ulusal Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın geçtiğimiz günlerde Kıbrıs ve Türk Ordusu hakkında gerçekleştirdiği skandal açıklamaya, Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yanıt geldi.

dendias2.png

Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

msb.png

Türk ordusunun, Türkiye’nin uluslararası anlaşmalardan doğan garantörlük hakkı uyarınca harekete geçtiğini belirten MSB, TSK’nın 1963 - 1974 yılları arasında Rumlar tarafından zulme maruz bırakılmış Kıbrıs Türklerini bir soykırım girişiminden kurtardığını ifade etti.

MSB’den yapılan açıklamada, “Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmemiş, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısı ortadan kalkmış ve Yunanistan'daki askerî rejim yıkılarak demokrasiye dönüş mümkün hâle gelmiştir.” ifadeleri kullanıldı ve Mehmetçik’in Kıbrıs’ta barış ve huzurun teminatı olacağı vurgulandı.

Yunanistan Savunma Bakanı’nı, iki ülkenin liderleri tarafından ortaya konan ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri yapıcı bir yaklaşımla ilerletmeyi hedefleyen ortak tutumu baltalamaya çalışmaktan vazgeçmeye çağıran MSB, “Sayın Dendias'ın, Türk ve Yunan halkları arasına fitne sokmak suretiyle siyasi kariyer yapma çabaları sonuç vermeyecektir." ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı.

afebcdfc-2d3b-4bff-856b-e735a5899588.webp

NE OLMUŞTU?

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette, Güney Kıbrıslı mevkidaşı Vasilis Palmas ile bir görüşme gerçekleştirmiş, ardından ise skandal bir açıklamaya imza atmıştı.

Türk ordusu için “işgalci” ifadesini kullanan Dendias, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

dendias.png