Yeniden Refah'lı başkandan AKP sinyali

Yeniden Refah'lı başkandan AKP sinyali
AKP’ye döneceği iddiaları ile gündeme gelen Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, "Halkımızın nabzını tutacağız, halk bizi nerede görmek istiyorsa orada oluruz" ifadeleriyle tartışma yarattı.

Uzun yıllar boyunca AKP’de görev yapan ve daha sonra 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimi öncesinde istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçen, seçimlerde ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Kasım Gülpınar'ın AKP’ye döneceği ileri sürüldü.

Gülpınar, hakkındaki iddialara ilişkin, Habertürk TV'ye yaptığı açıklama, seçim sürecinin öncesi ve sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı'na olan saygı ve sevgisini ifade ettiğini kaydetti ve “Sayın Cumhurbaşkanı'nı AK Parti'den ayrı tuttum. Evet AK Parti'den kırgın ayrıldım ama Sayın Cumhurbaşkanı ile muhabbetimde hiçbir eksilme olmadı.” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar siyaset yaptığı AKP’ye yeniden katılması için temasların olduğunu ifade eden Gülpınar, “Bir bakanımız nabzımı yokladı. Ben de halka rağmen siyasetin olmayacağını ifade ettim. Halkımızın nabzını tutacağız, halk bizi nerede görmek istiyorsa orada oluruz. Hayırlısı olsun…" açıklamasını yaptı.

gulpinar2.png

'SAYI ARTABİLİR' DEMİŞTİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde partisinden belediye başkanı seçilen bir dizi ismin AKP'ye geçeceği iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirmiş ve AKP’yi siyasi şantajla suçlamıştı.

Erbakan, "Milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" ifadesini kaydetmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 2 milletvekili ile 15 belediye başkanının partisine katılacağını açıklamış ve bu sayının artabileceğine işaret etmişti.