YRP’li başkan kendisine “Çoban bile olamaz” diyen AKP’ye katıldı

YRP’li başkan kendisine “Çoban bile olamaz” diyen AKP’ye katıldı
AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in seçim döneminde ‘Çoban bile olamaz’ dediği Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar AKP’ye katıldı.

AKP’nin 23. yıl etkinliğinde birçoğu Yeniden Refah Partili olan 13 belediye başkanı AKP’ye katıldı. Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa ettiğini belirten ve Yeniden Refah Partisi’nin adayı olarak girdiği yerel seçimde Aziziye Belediye Başkanı olarak seçilen Emrullah Akpunar da AKP’ye katılan isimlerden biri oldu.

Bu transfer akıllara seçim dönemindeki “çoban” polemiğini getirdi.

emrullah2.png

“ÇOBAN BURADA KİBİR ABİDELERİ NEREDE?” DEMİŞTİ

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin öncesinde katıldığı bir televizyon programında Emrullah Akpunar için “O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz. Çoban bile olmaz” ifadelerini kaydetmişti. Seçimlerin ardından belediye başkanı olarak seçilen Akpunar, çoban kıyafeti ile tur atıp zaferini kutlamış ve “Çoban burada kibir abideleri nerede” demişti.

Emrullah Akpunar, istifa ederek AKP’ye geçeceği iddialarına ilişkin ise, “Bu soruya kaçamak cevap vermeyecek kaç kişi çıkar, bir Emrullah Akpunar var. Millet beni bu partiden seçmiş, bu parti ile giderim. Benim partim” ifadelerini kullanmıştı.