Yurttaştan Mehmet Şimşek’e kırık not

Yurttaştan Mehmet Şimşek’e kırık not
MetroPOLL'ün yaptığı son araştırmaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, halk tarafından beğenilmediği ortaya çıktı. Vergi üzerine vergi getiren ankette Şimşek’in beğeni oranı yüzde 17'de kaldı.

Türkiye, son yıllarda giderek derinleşen bir ekonomik krizin içindeyken yurttaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de getirdiği ağır vergiler tepki çekiyor.

MetroPOLL Araştırma, yaptığı son ankette, yurttaşlara 'Mehmet Şimşek'i beğeniyor musunuz?' sorusunu sordu. Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2024 isimli araştırmaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i beğenen yurttaşların oranı yüzde 17,3 oldu. Ankette, "Beğenmiyorum" diyenlerin oranı yüzde 60,2 olurken "ne beğeniyorum ne beğenmiyorum" cevabını verenlerin oranı ise yüzde 3,8 olarak kaydedildi.

Cevap olarak, "Tanımıyorum" diyenlerin oranı ise yüzde 15 olurken yüzde 3,7 oranında vatandaş ise fikir beyan etmek istemediğini ifade etti. Cumhur İttifakı seçmenlerinin de büyük bir kısmı Şimşek'i beğenmediğini kaydetti.

whatsapp-image-2024-07-30-at-13-q5t2.webp

HALK EKONOMİDEN DE MEMNUN DEĞİL

MetroPOLL Araştırma tarafından yayınlanan ankette, Cumhur İttifakı seçmenleri de dahil olmak üzere, yurttaşların yüzde 80'inden fazlası, ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor. Yurttaşlara, "Son zamanlarda ülkemizde ekonominin iyi mi yoksa kötü mü yönetildiğini düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltilirken "İyi yönetildiğini düşünüyorum" diyenlerin oranı yüzde 16,3 olarak gerçekleşti.

“Kötü yönetildiğini düşünüyorum" diyenlerin oranı yüzde 81,3 olurken "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 2,4 oldu.

mehmet-simsek.png