2000 yıllık mezar açıldı: İçinden çıkanlar herkesi tedirgin etti!

2000 yıllık mezar açıldı: İçinden çıkanlar herkesi tedirgin etti!
2000 yıllık mezarda, efsanevi Cerberus freski ve neredeyse kusursuz korunmuş bir mumya bulundu. Bu yeni keşif Antik Roma'nın gizemli cenaze törenleri hakkında da birçok bilgiye ışık tuttu.

İtalya'nın Napoli yakınlarında yapılan inanılmaz bir keşif, arkeoloji dünyasını sarsıyor! Bilim adamları, 2000 yıllık "Cerberus Mezarı"nı gün yüzüne çıkardılar ve içeride buldukları mumya, onları büyük bir şaşkınlığa uğrattı.

İSMİNİ YUNAN MİTOLOJİSİNDEN ALIYOR

1722240351-mezar.jpg

Yeni bulunan mezarda, ölülerin bedenlerini korumak için kullanılan özel bitki bazlı çözümler sayesinde mumyanın mükemmel şekilde korunduğu belirlendi. Arkeologlar, mezarın girişinde, Yeraltı Dünyası'nın mitolojik koruyucusu üç başlı Cerberus'u betimleyen bir fresk keşfettiler. Cerberus Mezarı, adını Yunan mitolojisindeki Hades’in koruyucusu üç başlı köpek Cerberus’tan alıyor.

CESEDİN ETRAFINDA KİŞİSEL EŞYALAR BULUNDU

mezar.webpMezar odasına girebilmek için tavanı kaplayan tortul kayayı dikkatlice kaldırmaları gerekti. İçerideki beyaz kefene sarılı cesedin etrafında çok sayıda kişisel eşya bulundu. Bu eşsiz bulgu, Antik Roma'da cenaze ritüelleri hakkında önemli veriler sunuyor. Bilim adamları, mumyanın neredeyse mükemmel şekilde korunduğunu ve merhum kişinin, mezarın inşa edildiği ailenin kurucusu olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, mezarda bulunan merhem kavanozları ve vücut temizleme aletleri, özenli bir cenaze töreni uygulandığını gözler önüne serdi.