22 yaşındaki genç kadın squat yaparken hayatını kaybetti!

22 yaşındaki genç kadın squat yaparken hayatını kaybetti!
Meksika'da akıllara durgunluk veren bir olay gerçekleşti. 22 yaşındaki genç kadın Ariatna spor salonunda halterle squat yaptığı sırada aniden yeri yığılarak hayatını kaybetti.

Meksika'da meydana gelen olayda genç bir kadın spor salonunda squat hareketi yaptığı sırada aniden yere yığılması sonrasında hayatını kaybetti.

Meksika’nın Coahuila bölgesindeki Torreon kentinde yaşayan 22 yaşındaki Ariatna Lizeth Mata Esparza, spor salonunda halter squat yaparken aniden yere yığıldı ve hayatını kaybetti.

Sağlık ekipleri olay yerine hızla ulaşmasına rağmen, genç kadının herhangi bir hayati belirtisinin olmadığı belirlendi ve Ariatna'nın olay yerinde yaşamını yitirdiği açıklandı.

Ölüm nedeni merak konusu haline gelirken otopsisi yapılan genç kadının 'anoksiemi' adı verilen, kanda yeterli oksijenin dolaşmaması durumunun ölümüne neden olduğu tespit edildi.

Sputnik'in haberine göre, uzmanlar, anokseminin artan efor veya çabayla daha da kötüleşebileceğini belirtti. Bu durum, Ariatna'nın squat yaparken yaşadığı çöküşün ağır kaldırma ile ilişkili olabileceği düşüncesini güçlendiriyor ancak henüz bu bağlantı doğrulanmadı.