Alzheimer’a savaş açıyor: Sabahları tüketen hiçbir şeyi unutmuyor!

Alzheimer’a savaş açıyor: Sabahları tüketen hiçbir şeyi unutmuyor!
Unutkanlığı engellemek ve hafızanızı geliştirmek için dengeli bir beslenme alışkanlığı edinmek büyük önem taşıyor.

Beyin sağlığını destekleyen bazı besinler, düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirmesinin yanı sıra zihinsel performansı artırabiliyor.

Bunlardan birisi ise ceviz olarak biliniyor. Günlük olarak tüketildiğinde beyin gelişimini destekliyor ve güçlü bir hafıza için önemli katkılarda bulunuyor.

Besleyici değeri yüksek bir atıştırmalık olan ceviz, aynı zamanda tok tutucu özelliği ile diyet listelerinin vazgeçilmez bir parçası olarak biliniyor. Bununla birlikte, düzenli ceviz tüketimi genel vücut sağlığını da olumlu yönde destekliyor.

GÜNDE NE KADAR CEVİZ YENİLMELİ?

Picture background

Her gün bir avuç ceviz yemek, bu besinin sunduğu tüm sağlık yararlarından yararlanmanız için genellikle yeterli oluyor.

Ayrıca, badem gibi diğer kuruyemişleri bir gece önceden suya koyup, sabahları bu sağlıklı atıştırmalıklarla güne merhaba diyebilirsiniz. Ceviz tüketiminin düzenli olarak yapılması, sağlığınıza birçok olumlu etkide bulunabilir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Ceviz, hafızayı güçlendirme konusunda da oldukça etkilidir. 2020 yılında "Nutrients" dergisinde yayımlanan bir araştırma, ceviz tüketiminin beyin fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve hafıza üzerinde olumlu etkiler yarattığını gösteriyor. Düzenli olarak ceviz yemek, iltihaplanmayı azaltarak ve hücrelere zarar verebilecek serbest radikalleri uzak tutarak Alzheimer ve demans gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağladığı biliniyor.

STRESİ AZALTIR

Picture background

Daha sakin ve dengeli bir ruh hali için ceviz tüketmek oldukça faydalıdır. 2022 yılında "Nutrients" dergisinde yayımlanan bir araştırma, 16 hafta boyunca günde iki porsiyon ceviz tüketen kişilerin stres ve depresyon seviyelerinde düşüş olduğunu ortaya koyuyor.

Ceviz, melatonin, folat, E vitamini ve polifenoller gibi nöro-destekleyici bileşikler içerdiği için zihinsel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olur.