Chester Hayvanat Bahçesi, dünyadaki en nadir hayvanlardan birinin doğumunu kutladı

Chester Hayvanat Bahçesi, dünyadaki en nadir hayvanlardan birinin doğumunu kutladı
İngiltere'deki bir hayvanat bahçesi dünyanın en nadir hayvanlarından birinin doğumunu kutladı.

İngiltere'de bulunan Chester Hayvanat Bahçesi, dünyadaki en nadir hayvanlardan birinin doğumunu kutladı. Cheshire'daki turistik mekanda, eşsiz bir hayvan olan İran eşeğinin doğumu heyecan yarattı. Hayvanat bahçesindeki bir İran eşeği annesi, bir yıllık hamileliğinin ardından yavrusunu dünyaya getirdi.

ENERJİ DOLU

esek2.webp

Hayvanat bahçesindeki çevreciler, 600'den az sayıda yabani eşeğin hayatta kaldığını, ancak "uzun bacaklı yavrunun" doğumunun, türün neslinin tükenmesini önlemeye yardımcı olabileceğini söyledi. Chester Hayvanat Bahçesi'nin hayvan ve bitki yönetmeni Mike Jordan, hayvanat bahçesinin Jasper'ın doğumundan "çok mutlu" olduğunu söyledi.

Jordan, Jasper adlı eşeğin "çok iyi durumda" olduğunu ve "anne Azita'nın bakımı konusunda harika bir iş çıkardığını" söyledi.

Jordan, "Enerji dolu ve yaşam alanında yarışırken kumları şakacı bir şekilde tekmelemekten hoşlanıyor" diye ekledi.

Bir zamanlar Moğolistan, Çin ve İran çöllerinde bol miktarda bulunduğu bilinen bu yabani eşeklerin sayısının azaldığı biliniyor. Chester Hayvanat Bahçesi sözcüsü, onagerlerin İran'da yalnızca iki küçük koruma altındaki alanda yaşadığını söyledi.

AVCILIK SOYLARINI TÜKETMEYE YAKIN

Korumacılara göre bu tür, kaçak avcılık, aşırı otlatma, kuraklık ve çiftlik hayvanlarından geçen hastalıklar nedeniyle zarar görüyor. Son yirmi yılda sayıları yüzde 50'den fazla azaldı.
Tür, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenme tehlikesi altında olan türler listesine alındı.


Chester Hayvanat Bahçesi'nin hayvan ve bitki yönetmeni Mike Jordan, "Doğadaki sayıları bu kadar hızlı azalırken ve tür şu anda İran'da da neslini kaybetme tehlikesiyle baş başayken, neslinin tükenmesi ne yazık ki çok olasıdır" diye ekledi.