Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?

Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yüz yaralanmalarında sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri de elmacık kemiği kırılmasıdır. Peki elmacık kemiği kırığı nasıl geçer? Elmacık kemiği dolgusu nasıl yapılır? Detayları haberimizde…

ELMACIK KEMİĞİ KIRIĞI NASIL GEÇER?

elmacik-kemigi-1.png

Elmacık kemiği kırığında tanı tomografi kullanarak tespit edilmekle birlikte yaralanan bölgenin durumuna göre farklı tedavi yöntemleri geliştirilebilmektedir. Genel anestezi ile ameliyat edilen hastaların göz altındaki derinin açılmasıyla kemiğe ulaşılabilmektedir. Kırık hatlarını belirlemede kullanılan bu yöntemle kırığa ulaşmak ve tedavi etmek mümkündür. Yapılan kesiler sonrasında iz bırakmadan kapatılmasına dikkat edilmektedir.

ELMACIK KEMİĞİ DOLGUSU NASIL YAPILIR?

elmacik-kemigi-2.png

Yanakların daha belirgin olması için yapılan uygulamalardan birisi de elmacık kemiği dolgusudur. Yaşlandıkça ortaya çıkan kırışıkların önlenmesi için elmacık kemiği dolgusu yapılabilmektedir. Elmacık kemiklerin kenarlarına dolgu maddesi enjekte edilerek uygulanan bu yöntemle yüzün genç ve dolgun görünmesi sağlanmaktadır. Sanılanın aksine cerrahi bir müdahale gerektirmeyen bu yöntemin süresi 15 dakika ile 2 saat arasında değişmektedir.

elmacik-kemigi-3.png

Uygulanan dolgu maddesinin türüne göre etkileri bir yıl ya da daha uzun süre devam edebilmektedir. Yüzün ihtiyacı ve yapısına göre farklı dolgu çeşitleri uygulanabilmektedir. Bu yöntemin uygulanmasıyla birlikte elmacık kemiklerinin daha dolgun ve pürüzsüz görünmesi sağlanabilmektedir.