Evde Nasıl Bel İnceltilir?

Evde Nasıl Bel İnceltilir?
Bel inceltmek için spor salonlarında ter dökmek zorunda değilsiniz. Evde kolay şekilde bel inceltebilirsiniz. Peki evde nasıl bel inceltilir? Evde yapılabilecek bel egzersizleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

EVDE NASIL BEL İNCELTİLİR?

spor-3.png

Evde yapılan spor aktiviteleri rahatlatır, kilo verdirir ve kasları güçlendirir. Spor yaparken niçin başladığınızı hatırlamak motivasyonu artırır. Düzenli spor rutini oluşturarak sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek önemlidir; uygun bir program için doktor veya diyetisyene danışılmalıdır.

EVDE YAPILABİLECEK BEL EGZERSİZLERİ NELERDİR?

spor.png

  • Leg Raises egzersizi, sırt üstü uzanarak elleri yanlara yerleştirip bacakları yavaşça yukarı kaldırıp karın kaslarını sıkarak ve kontrollü bir şekilde indirerek alt karın kaslarını güçlendirir ve bel bölgesini inceltmeye yardımcı olabilir.
  • Mountain Climber egzersizinde, yüksek plank pozisyonunda eller ve ayak parmakları yere paralel olarak yerleştirilir. Dizleri karnınıza doğru çekerek tempolu bir şekilde hareket edebilirsiniz, ancak vücudunuzun düz ve belinizin doğru pozisyonda olmasına özen göstermelisiniz.
  • Heel Touch egzersizinde sırt üstü uzanarak, bacaklarınızı büküp ayak bileklerinize dokunmaya çalışarak bel ve yan kaslarınızı çalıştırırsınız. Gücü boynunuzdan değil, karın bölgenizden alarak yapmanız önemlidir.
  • Vakum egzersizi, tamamen nefesinizi verip karnınızı içeri çekerek yapılır ve bu pozisyonda durmaya özen göstermelisiniz. Eğer zorlanıyorsanız, egzersizi bir destek üzerine dayanarak yapabilirsiniz. En etkili sonuçlar için egzersizi her sabah aç karnına uygulamanız önerilir.
  • Alternating Knee to Chest egzersizinde sırt üstü uzanarak boynunuzu kaldırın. Her bacak için 5 tekrar yaparak beli inceltmeyi ve karın kaslarını güçlendirmeyi amaçlayın.

spor-1.png

  • Extented Leg Pulses egzersizinde sırt üstü yatarak bir bacağınızı havaya kaldırın ve karın kaslarınızı sıkarak 10 tekrar yapın. Bu hareket bel inceltmeye ve karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur, evde rahatlıkla uygulanabilir.
  • Leg Lifts/Hip Tips/Crunches egzersizi, bir bacağınızı dik olarak havaya kaldırarak başlayıp, diğer bacağınızı yükseltirken karın kaslarınızı sıkarak 15 tekrar yapın. Bu kombinasyon, oblikler haricinde tüm karın kaslarını çalıştırır ve etkili bir bel inceltme egzersizidir.
  • Bicycle Crunch egzersizi, elinizi kafanızın arkasına koyarak sırt üstü yere uzanıp bacaklarınızı bisiklet sürermiş gibi göğsünüze doğru çekmenizi ve 10 tekrar yapmanızı sağlar. Bu hareket, bel bölgesindeki yağları eritmeye ve tüm karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Burpee egzersizi tam vücut antrenmanı yapar, kalori yakımını artırır ve beldeki yağları azaltabilir, önerilen tekrar sayısı 10-15'tir.Suat pozisyonundan başlayıp bacakları geriye itip şınav çekerek ve ardından sıçrayarak başlangıç pozisyonuna dönüş yapar.