Geri sayım başladı: 2024'te son kez görülecek

Geri sayım başladı: 2024'te son kez görülecek
Eski kültürlerin kehanetlerine göre kaos ve savaşın habercisi olarak kabul edilen "Süper Kanlı Ay" tutulması için geri sayım başladı! 17-18 Eylül gecesi, gökyüzü tutulması; kırmızı bir mistik şölen sunacak.

Bu yılın dördüncü ve son tutulması için geri sayım başladı. Gökyüzünde bu hafta görsel şölen izlenecek. Süper Kalı Ay tutulması izleyenleri büyüleyecek. Dünya; Güneş ve Ay'ın arasından geçerken 17-18 Eylül gecesi Ay'ın gölgesi Dünya'nın üzerine düşerek Süper Kanlı Ay tutulmasını başlatacak.

AY 14 KAT PARLAK GÖRÜNECEK

2019-un-ilk-ay-tutulmasi-olan-super-kanli-kurt-ay-gerceklesti-1.jpg

Dünya, Ay v e Güneşin arasına girip tutulma başladığında Ay; yüzde 14 daha parlak ve Dünya atmosferinden yansıyan Güneş ışığı sayesinde kan kırmızısı bir görünüme bürünecek.

kanli-ay-ne-zaman.webp

Önce 16 Eylül'de Dolunay gerçekleşek. Süper Kanlı Ay tutulması da 18 Eylül'de saat 05.15'te başlayıp 06.16'da sona erecek. Tutulma; Avrupa, Afrika ve Aya'nın büyük bölümünden izlenebilecek. "Kanlı Ay" terimi ayrıca tarihte bazı kültürlerde kehanet olarak görülmüştür. Dolunayın kırmızı renge bürünmesi nedeniyle aldığı “Kanlı Ay" kaos ve savaşın habercisi sayılmıştır.