Giden oraya yerleşmek istiyor: Taşı, toprağı, suyu şifa kaynıyor!

Giden oraya yerleşmek istiyor: Taşı, toprağı, suyu şifa kaynıyor!
İki farklı şehrin sınırlarında yer alan bu doğa harikası, şifalı suları ile tanınıyor. Oraya giden dönmek istemiyor.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesi ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesi arasında konumlanan, şifalı suyuyla ün kazanmış ve adeta paylaşılmayan bir doğa harikasına gidenler, geri dönmek istemiyor.

Eşsiz güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bu doğa harikası, iki il arasında yer aldığı için, hangi ile ait olduğu konusunda ilçe halkları arasında çekişme yaşanabiliyor.

Düğüncüler Kaplıcaları | Bursa Turizm Portalı | GotoBursa

İçinde barındırdığı yemyeşil doğası, ferahlatıcı havası, berrak dereleri ve şifalı kaplıca sularıyla, her yaştan insanın tercih ettiği popüler noktalar arasında yer alıyor.

BÖLGEYE GELENLERE ÜCRETSİZ OLARAK SUNULUYOR

Bu doğal güzelliğin tam ortasından akan dere, bir tarafında Bursa, diğer tarafında ise Balıkesir sınırlarını belirliyor ve bu alan "Düğüncüler hamamları" olarak biliniyor.

Aliova çayının kenarındaki doğa harikasında, köylüler doğal kaplıca suyunu toplayarak oluşturdukları havuzlarda misafirlerin şifa bulmasını sağlıyor.

Sıcaklığı 38 derece olan bu kaplıca suyu, havuzlarda birikerek bölgeyi ziyaret edenlere ücretsiz olarak sunuluyor. Her mevsim bu şifalı sudan yararlanmak isteyen pek çok kişi buraya gelerek sağlığını destekliyor.