İlk Uzay Oteli O Tarihte Ziyaretçilerini Ağırlayacak

İlk Uzay Oteli O Tarihte Ziyaretçilerini Ağırlayacak
İlk uzay oteli Voyager Station’ın kapılarını açacağı tarih belli oldu. Toplamda 50 bin metrekareden oluşan tesisin içinde barlar, sinemalar, restoranlar ve çeşitli yaşam alanları bulunacak.

Gelişen teknolojiyle birlikte uzaya seyahat etme fikri çok yakında gerçeğe dönüşebilir.

Gateway Foundation, Voyager Station isimli ilk uzay otelini işletecek ilk şirket olacağını açıkladı. Söz konusu projenin 2027 yılında tamamlanması planlanırken Orbital Assembly Corporation tarafından inşa edilecek yapının 50 bin metrekareden oluşacağı aktarıldı.

Söz konusu şirket, kendisini dünyanın ilk büyük ölçekli uzay inşaat şirketi olarak tanımlarken projenin inşaatının 202 yılında başlaması bekleniyor. Şirketin 440 kişiyi ağırlayacağı belirtiliyor ve istasyona Dünya'nın altıda biri kadar yerçekimi sağlanacağı konuşuluyor.

2019 yılında, projenin ilk planları açıklandığında kıdemli tasarım mimarı Tim Alatorre Dezeen, "Sonuçta, uzaya gitmek sadece bir tatil seçeneği olacak, tıpkı bir gemi seyahati veya Disney World'e gitmek gibi." yorumunda bulunmuştu.

uzay.png

24 YAŞAM MODÜLÜNEN OLUŞACAK

İlk uzay oteli, toplamda 24 yaşam modülü içerecek ve bu modüllerin içinde yaşam alanları, barlar, spor salonları, restoranlar, mürettebat için konaklama ve bilimsel araştırma bölümleri olacak.

Gateway Foundation'a göre, uzay oteli ‘lüks bir otel’ niteliğine sahip olacak ve nötr renklerle kaplı olacak.

Alatorre, "2001: A Space Odyssey filminde Stanley Kubrick'in Uzay İstasyonu 5'i steril, beyaz, müze gibi bir oteldi. Filmde net bir şekilde geleceğe ait bir his uyandırıyordu, ancak gerçekte davetkar bir alan değildi.” açıklamasında bulunurken insanlar olarak doğal malzemeler ve renklere içgüdüsel olarak bağlandığımızı ifade etti.

uzay2.png

TESİSTE LÜKS VİLLALAR DA BULUNACAK

Aynı zamanda, tesisin içinde 500 metrekarelik lüks villaların da olacağı belirtildi. Villalar 16 kişiyi içinde barındırabilecek bir büyüklükte inşa edilecek ve üç banyo ile geniş bir mutfağa sahip olacak.

Gateway Foundation, bu deneyimin Dünya’daki en iyi mekanlarla yarışacağını ve fizik kurallarına meydan okuyan bir su özelliği olacağını duyurdu.

Alatorre, tesise ilişkin, "Tam hizmet veren mutfaklar planlıyoruz ve lüks bir yolcu gemisinde veya büyük bir otelde bekleyeceğiniz tüm yemekler burada olacak.” ifadelerini kaydederken yiyecek servisiyle ilgili pek çok sorunun, yıllar önce yolcu gemisi endüstrisi tarafından çözüldüğünü ifade etti.