Instagram yasağı sonrasında VPN kullananlar dikkat! Kişisel bilgiler çalınıyor

Instagram yasağı sonrasında VPN kullananlar dikkat! Kişisel bilgiler çalınıyor
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) 2 Ağustos sabahı yaptığı açıklama ile Instagram’a erişim engellendi. Kullanıcılar VPN aracılığıyla erişim sağlarken uzmanlardan kişisel verilerin çalındığına ilişkin uyarı geldi.

Türkiye’de 57 milyon 100 bin kullanıcısı olan Instagram, 2 Ağustos sabahı BTK’dan yapılan açıklama sonrasında erişimi engellendi.

Kullanıcılar erişim sağlamak için farklı yöntemlere başvururken, VPN (Sanal Özel Ağ) uygulamasını indirme sayısında büyük artış yaşandı. Özellikle ücretsiz VPN hizmetlerinin ciddi güvenlik açıkları ve riskler barındırdığı öğrenilirken uzmanlar gerekli önlemlerin alınmaması durumunda güvenlik konusunda riskler barındırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

03-6svi-jpg.webp

VPN (Sanal Özel Ağ) kullanarak Instagram’a erişmek mümkün hale gelirken yasaklama sonrasında en fazla indirilen uygulama oldu.

07-zlaa-jpg.webp

ŞİFRELERİ ELE GEÇİREBİLİRLER!

Uzmanlar ücretsiz indirilen VPN uygulaması üzerinden kişisel bilgilerin çalındığını söylerken, “VPN’le bağlanmanın en büyük riski internet trafiğinin izlenmesi. Girdiğin bütün siteleri görebilir, şifreleri ele geçirebilirler. Kişisel bilgileri de ele geçirebilirler. Girdiğin sitelerin ve Google’da hangi aramaları yaptığını görebiliyor” diyerek yaşanacak risklere dikkat çekti.