İPA açıkladı: Kentin yüzde 41'i yeterli gıdaya ulaşamıyor

İPA açıkladı: Kentin yüzde 41'i yeterli gıdaya ulaşamıyor
İstanbul Planlama Ajansı(İPA) Temmuz 2024 verilerini açıkladı. Kentte yaşayanların sorunlarına ilişkin çarpıcı detaylar dikkat çekti.

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı kentin sorunlarına ilişkin çarpıcı bir anket yayınlandı. Ankete göre, İstanbul'da yaşayan yurttaşların yüzde 41'i yeterli gıdaya ulaşamazken, her 10 kişiden 4'ünün porsiyonlarını küçülttüğü ortaya çıktı. Kentte yaşayanların en önemli sorunu ise, ekonomik problemler olduğu belirtildi.

isfsdhgs.jpg

Ev içi gündem başlıkları Temmuz ayında, ekonomik sıkıntılar ile İsrail-Gazze savaşı olurken, Ankete katılanların yüzde 39,2’si ev içinde ekonomik sorunların konuşulduğundan bahsettiği ortaya çıktı. Yüzde 27,9’u İsrail’in Gazze’yi işgal etmesini, yüzde 19,4’ü de sokak hayvanlarına yönelik yasa tasarısının kabul edilmesini konuştu.

EN FAZLA GÜNDEM EDİLEN KONULAR

Katılımcıların yüzde 54,1’i Temmuz ayında İstanbul’un gündeminin ekonomik sorunlar olduğunu belirtti. İkinci sırada ise yüzde 17,5 ile İBB’nin riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere kira desteği kampanyası yer aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 6,1 ile İBB’nin İş arayanlara ücretsiz ulaşım desteği sağlaması yer aldı.

İSTANBUL'DA YAŞAYANLARIN YÜZDE 41'İ YETERLİ GIDAYA ULAŞILAMIYOR

Katılımcıların 51,4'ü Temmuz ayında ekonomik yetersizlikler nedeniyle tercih ettiği gıdalardan mahrum kaldığını belirtti.

İLK ÜÇ SORUN

"İstanbulluların ilk üç sorunu nedir?" sorusuna ise verilen yanıt; Sığınmacılar, ekonomik sıkıntılar ve beklenen büyük İstanbul depremi oldu.