İstanbul'da burun ameliyatı sırasında bir genç kadın hayatını kaybetti!

İstanbul'da burun ameliyatı sırasında bir genç kadın hayatını kaybetti!
19 yaşındaki genç kadın özel bir hastanede estetik ameliyatında anestezi sonrasında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Son dönemlerde estetik ameliyatı işlemlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte merdiven altı pek çok güzellik merkezinin ruhsatsız biçimde ameliyat gerçekleştirdiği bilinirken İstanbul'da 19 yaşındaki bir genç kadın özel bir hastanede estetik ameliyatı esnasında kalbinin durması sonucunda hayatını kaybetti.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencesi 19 yaşındaki H. Pekgöz burun ameliyatı esnasında verilen anestezi sonrasında kalbinin durması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yaşanan acı olayın ardından genç kadının ailesi hastanenin ihmali bulunduğuna dikkat çekerek hastaneye suç duyurusunda bulundu.

Genç kadının ailesi, anestezi sonrası kızlarının kalbinin durduğunu ancak kendilerine durumun bildirilmediğini aksine kızlarının durumunun 'çok iyi' olduğunun söylendiğini belirtti.

19 yaşındaki Pekgöz'ün babası Ferhat Pekgöz, genç kadının 112 kaydı açılmadığını dikkat çekerek, önce Kurtköy'deki bir hastaneye götürüldüklerini, daha sonra ise 112 kaydı açılmadığı için tekrar başka bir şubeye yönlendirildiklerini anlattı. Genç kadının yaşamını yitirmesine neden olan acı olayın ardından yaşanacak gelişmeler merak konusu haline geldi.

Anne ve babanın verdiği ifadelerde ihmaller dikkat çekerken, baba Pekgöz, aynı gün içinde 3 hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını, ihmal yüzünden kızlarının hayatını kaybettiğini söyledi. Anne Özlem Pekgöz de kızını yoğun bakımda görmek istediğini ancak izin verilmediğini, gözlerinin sedyedeyken açık olduğunu ve entübe olmadığını anlattı.