Kilo Verdiren Tatlı Tarifi

Tatlı krizlerini sağlıklı çözümler mümkün. Diyetinizi bozmadan, kalori almadan tatlı yiyebilirsiniz. Kilo verdiren tatlı tarifi nedir? Kilo verdiren tatlı malzemeleri nelerdir? Kilo verdiren tatlı tarifi nedir? Merak edenler için detaylar haberimizde…

KİLO VERDİREN TATLI TARİFİ

Düşük kalorili ve şekersiz tatlılar “fit tatlı” olarak adlandırılıyor. "Fit tatlılar", genellikle sağlıklı beslenme ve düşük kalorili yiyecekler arasında sayılıyor. Bu tatlılar; şeker içermeyen veya düşük şekerli, yağsız, düşük yağlı, yüksek lif ve protein içeren özelliklere sahip. Doğal tatlandırıcılar ile hazırlanabilirler. Yağsız süt ürünleri ve yüksek lifli malzemeler ile besleyici değerleri artırılabilir. Fit tatlılar, genellikle diyet yapanlar veya sağlıklı yaşamı destekleyenler tarafından tercih ediliyor. Günlük kalori alımını dengelemeye yardımcı oluyor.

KİLO VERDİREN TATLI MALZEMELERİ

Chialı bitter muhallebi, kalori açısından düşük (en fazla 150) ve lezzetli bir tatlı. İçindeki chia tohumu ve muz ile protein kaynağı. Tatlandırıcısı bal ile gerçeğini aratmayacak bir sağlıklı muhallebi. Tatlının malzemeleri şunlar:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • Yarım kalıp bitter çikolata
  • 1 büyük muz
  • 3 yemek kaşığı chia tohumu

Üzeri için:

  • Yer fıstığı veya çiğ badem
  • Çilek ya da muz

cilekli-pasta.png

KİLO VERDİREN TATLI YAPILIŞI

Chia ve bitter çikolata hariç tüm malzemeler blenderdan geçirilir. Ardından eritilen bitter çikolata karışıma eklenir ve tekrar blenderdan geçirilir. Hazırlanan karışım 3-4 saat buzdolabında bekletilir. Chia tohumları şişer. Servis edilirken yer fıstıkları ya da badem üzerine kırılır. Muz veya çilek üzerine doğranır. Eğer bir önceki geceden yapılıp sabaha kadar dolapta dinlenirse tatlınız daha lezzetli olur.