Kimse kullanmıyordu! Instagram kapanınca en çok kullanılan uygulama oldu

Kimse kullanmıyordu! Instagram kapanınca en çok kullanılan uygulama oldu
Instagram’a getirilen erişim engelinde 4’üncü gün geride kalırken BTK ve META yetkilileri arasında geçtiğimiz gün yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Erişim engeli sürerken yurttaşların en çok hangi uygulamalarda vakit geçirdiği ortaya çıktı.

Instagram’a, 2 Ağustos günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmiş ve bu durum yurttaşların tepkisini çekmişti. Geçtiğimiz gün, Instagram’a ilişkin hareketli saatler yaşanırken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Instagram yetkilileri arasında kritik bir toplantı gerçekleşti. Toplantıdan, olumlu bir sonuç çıkmadı ve Instagram’a yönelik erişim yasağının devam ettiği kaydedildi.

Neredeyse bütün yurttaşlar, 'Sabah uyandıktan sonra ne yapıyorsunuz?' sorusuna 'Önce bir Instagram'a bakıyorum' cevabını verirken Instagram’ın günlerdir kapalı olması, bazı kullanıcıları adeta boşluğa düşürdü. Instagram!a getirilen erişim engeli sürerken diğer sosyal medya uygulamalarına yönelik ilginin arttığı görüldü. Yapılan anket sonucunda, Instagram kapalıyken yurttaşların en çok Twitter uygulamasını kullandığı görülürken Twitter’ı sırasıyla YouTube, Facebook ve TikTok takip etti.

bu.jpg