Kol Bağlama Üzerinden Kişilik Analizi

Kol Bağlama Üzerinden Kişilik Analizi
Uzmanların araştırmalarına göre bazı vücut hareketlerinden yola çıkarak kişilik çözümlemesi yapılabilir. Buna göre kolların bağlanma biçimlerine göre de kişiler hakkında bir hipoteze varılabildiği iddia ediliyor.

Sözlü veya sözsüz iletişim her zaman insanın en önemli güçlerinden ve ihtiyaçlarından biri olarak değer görür. Uzmanların araştırmalarına göre bazı vücut hareketlerinden yola çıkarak kişilik çözümlemesi yapılabilir. Buna göre kolların bağlanma biçimlerine göre de kişiler hakkında bir hipoteze varılabildiği iddia ediliyor.

Kol bağlama biçimlerinden hareketle bilimsel olmayan bazı tespitler şöyle:

SOL KOL SAĞ KOLUN ÜSTÜNDE

kolbaglama2.png

Eğer sol kol sağ kolun üzerinde olacak biçimde kollar göğüste bağlanıyorsa, sağ beynin duygu; sezgi, yaratıcılık gibi bilişsel becerilerde etkili olduğu söyleniyor. Sanat ve spiritüel kavramlara ilgili olan insanların genelde böyle bir kol bağlama biçimi olduğu söyleniyor.

SAĞ KOL SOL KOLUN ÜSTÜNDE

kolbaglama1.png

Sağ kolun sol kol üstüne gelecek biçimde bağlanmış olması kişinin mantık özelliğinin daha gelişmiş olabileceğine işaret ediyor. Rasyonel düşünceye sahip kişilerin, çalışkan kişilerin bu biçimde kollarını bağladıkları söyleniyor. Hayvan severlerin de genel itibarla bu şekilde bir kol birleştirmesi yaptığı düşünülüyor.

HER İKİ EL ZIT KOLLARA YASLANMIŞ

Ellerin zıt kollara yaslanması durumunda da insan beyninin her iki tarafının da eşit şekilde kullanıldığı söyleniyor.