Meteoroloji açıkladı: Sağanak yağışlar devam edecek sıcaklıklar düşüyor

Meteoroloji açıkladı: Sağanak yağışlar devam edecek sıcaklıklar düşüyor
Son birkaç gündür sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken yağışların bazı bölgelerde devam edeceği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünün hava tahmini raporunu yayınladı. Buna göre, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiği açıklanırken, bazı bölgelerde dünden beridir devam eden yağışların etkisini sürdüreceği tahmin edildi.

Hava tahmini raporuna göre, ülkenin kuzeyi ile güney ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu İç Ege, Akdeniz Batı Karadeniz kıyılarının sağanak ve gök gürültülü geçeceği öngörülüyor.

1218buyuk-34-cu8p-png.webp

Buna göre, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir'in güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

thermometer-4295884-1280-t6cr-jpg.webp

Bartın ve Artvin çevrelerinde yağışların sağanak ve gök gürültülü geçeceği tahmin edilirken bu bölgede kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulunuldu.

Bölgelere göre hava tahmini şu şekilde;

MARMARA: Genellikle parçalı, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla güney ve batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya ve Karaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.