Meteoroloji Uyardı 18 İlde Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji Uyardı 18 İlde Sağanak Yağış Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımlanan hava raporuna göre 18 il için uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, zaman zaman çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri ve Ordu'nun doğu ilçelerinde yerel olarak sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar olabilir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yağışların Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde ve Konya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olabileceği bildiriliyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

sicak-hava.png

Genel olarak hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik öngörülmezken, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Marmara bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacakken, bölgenin güneybatısında zaman zaman kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esecek.

İSTANBUL AZ BULUTLU

İstanbul, Bursa, Edirne ve Kocaeli çevrelerinde parçalı ve az bulutlu bir hava olacak. Ege Bölgesi genelinde de parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar olabilir. Kuzey Ege'de zaman zaman kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) esecek.