Migros kimin? Migros'un Tarihçesi

Migros kimin? Migros'un Tarihçesi
Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden Migros'un sahibinin kim olduğu merak ediliyor. Migros'un sahibi kim? Migros kime ait? Migros Türk malı mı? Migros'u kim satın aldı? Detaylar haberimizde...

Migros, 3 bin 407 şube ile Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden birisidir. Günlük hayatımızda nerede yaşarsak yaşayalım her köşe başında denk gelebileceğimiz market, verdiği kaliteli ve güvenilir hizmet ile tüketicilerin uğrak noktalarından birisi olarak dikkat çekiyor.

Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında ise Migros'un sahibinin kim olduğu ve Türk markası olup olmadığı.

İşte Migros hakkında en çok merak edilen soruların yanıtı:

MİGROS NE ZAMAN ve KİM TARAFINDAN KURULDU?

Binlerce şubesi ile Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden olan Migros, İsviçre’nin köklü bir market zinciri örnek alınarak 1954 yılında İstanbul Belediyesi tarafından kuruldu. Ünlü market zincirinin kurulma nedeni ise İstanbul’da tanzim satışlar yapmaktı. Migros'un açılışında dönemin İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı da katıldı.

migros-1024x576.jpg

VEHBİ KOÇ MİGROS'U SATIN ALDI

Migros, 1975 yılında Vehbi Koç’un isteği üzerine Koç Holding tarafından satın alındı. Market devi, Koç Holding tarafından satın alındıktan sonra 1990 yılının sonlarında büyük mağazacılık politikasına başladı

Koç Holding 1975 yılında Migros'u satın aldı. Koç Holding, Migros'u 1990 yılının sonlarından itibaren büyük mağazacılık politikasına geçirdi ve 1991 yılında da halka açıldı. Her geçen gün büyüyen Migros, 2005 yılında başka bir perakende market zinciri olan Tansaş’ı bünyesine kattı.

kapak.jpeg

Koç Holding, 2007 yılında sürpriz bir karar alarak Migros'u satma kararı aldı. Satışa çıkarıldıktan bir yıl sonra İngiltere menşeili Moonlight Capital SA'ya satıldı. Anadolu Grubu, 2015 yılında şirketin hisselerinin %40,25’ini satın aldı.

Dev market zinciri, yaklaşık on yılda satın aldığı şirketler ve açtığı şubeler ile 3 bin 407 şubeye ulaşırken, 48 süpermarket, 48 hipermarket, 72 Express mağaza ve toplamda 320 bin metrekare net satış alanı olduğunu açıkladı. Yurtiçinde bulunan toplam 30 AVM ise yine Migros bünyesindedir.