Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta güneş kremlerinin kanserojen maddeler içerdiğini söyledi

Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta güneş kremlerinin kanserojen maddeler içerdiğini söyledi
Canan Karatay ve Ahmet Rasim Küçükusta, özellikle yaz aylarında pek çok kişi tarafından tercih edilen ve kullanılan güneş kremlerinin kanser yaptığını açıkladı.

Gerek ele aldığı beslenme prensiplerinden gerekse pek çok rahatsızlığa dair önerilerinden ötürü son zamanlarda gündemden düşmeyen ve pek çok kişi tarafından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay bu defa güneş kremlerinin zararlarından söz etti. Özellikle yaz aylarında daha çok tercih edilen güneş kremlerinin D vitamini emilimini engellediğini vurgulayan Karatay, bu kremlerin kanser yapan bileşenlerden oluştuğunu iddia etti.


Karatay'ın açıklamasını destekleyecek benzer bir açıklama da Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'dan geldi. Küçükusta güneş kremlerinin birçok kimyasalı barındırdığını belirterek bunların bazılarının kanserojen olduğunu söyledi.


Canan Karatay ve Ahmet Rasim Küçükusta'nın aksine dermatolog Doç. Dr. Ezgi Özkur, güneş kremlerininm faydalı olduğunu belirterek güneş kremi kullanımının D vitamini eksikliğine yol açmadığına vurgu yaptı.