Sıcak havalarda klima taktırmak hem şart hem zulüm olmaya başladı

Sıcak havalarda klima taktırmak hem şart hem zulüm olmaya başladı
Türkiye şu sıralar çetin bir yaz dönemi geçiriyor. Vatandaşlar yoğun sıcaklıklarla baş edebilmek için klimalı ortamlara adeta hücum ediyor. Bu süreçte klima satışları ve montajlarında da ciddi sorunlar baş gösterdi.

klima1.png

Yurt genelinde sıcaklıkların artışıyla yaşam kalitesi olumsuz yönde seyretmeye başladı. Özellikle öğlen saatlerinde güneşin dik bir açıdan indiği yerlerde sıcaklık termometrelerde görünenden çok daha fazla seviyede. Hissedilen sıcaklıklar dış ve iç ortamlarda etkisini çok ciddi olarak gösteriyor. Bu durumda insanların imdadına klima yetişiyor fakat iç ortamlara klima taktırmak isteyen vatandaşlar klima prosedürleriyle ayrı bir zorlukla da mücadele etmek zorunda kalıyor.

İç mekanlara taktırılmak isteyen klimalar klima isteyenlere adeta zulmü yaşatıyor. Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zenginli’nin aktarımına göre yeni klima sipariş edenler klima satıcılarının servislerinden şikayetçi. Klima servislerinin çağırıldığında evlere gelmeleri 10 günü bulabiliyor. Klima ustaları kendilerine muhtaç olunduğunu bildiği için de montaj, tamir gibi durumlardan ötürü servis için çağırıldıklarında mekanlara çok ciddi yüksek paraları alabileceklerse gidiyor. Talep ettikleri servis ücreti dar gelirlinin cebine zul oluyor.

KLİMA FİYATLARI VE KLİMA USTASI MAAŞLARINDA FAHİŞ ARTIŞ YAŞANIYOR

klima3.png

Aynı zamanda klima fiyatları deyim yerindeyse el ve cep yakıyor. Yanı sıra klima ustaları yol ve yemek haricinde 45 bin lirayı bulan maaşlar talep ediyor. Klima satın alacaklar ise montajlı satın alım yapmışlarsa montajın tamamlanması için uzun günler beklemek zorunda kalıyor. Montaj için 1 aya kadar bekleme sürelerinin olduğundan söz eden Kaan Zenginli, tüketiciyi klima konusunda uyarıyor.

KLİMA MONTAJI BİLGİLENDİRMESİ

klima4.pngHaberde, klima montajı öncesinde teknik ekibin keşif hizmeti vermiş olmasına dikkat edilmesi belirtiliyor. Yanı sıra montajın kişinin ve servisin isteğine göre değil, teknik olarak uygun olan yere takılmasının öneminden söz ediliyor. Klima için buat ya da sigorta panosunun kullanılmasının öneminin de altı çiziliyor. Elektrik tesisatlarında iç ünite 5 metre, dış ünite 5 metre olacak şekilde yerleştirilmeli ve sorumluluğun yetkili serviste olduğu bilinmesi gibi özellikli başlıklara dikkat edilmei gerektiği vurgulanıyor. Klima montajı için delinen, kesilen yerlerin de yine teknik servis tarafından kapatılmasının şart olduğuna vurgu yapılıyor.