Şifa arayanların akınına uğruyor: Türkiye'nin dört bir yanından geliyorlar!

Şifa arayanların akınına uğruyor: Türkiye'nin dört bir yanından geliyorlar!
Her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Şifa arayanlar, kendini burada buluyor. Ağustos'ta dolup taşıyor, romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülüyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesindeki ünlü "Kum Adası," her yıl ağustos ayında şifa arayanlarla dolup taşıyor. Belde merkezinde bulunan, kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzanan ve karayla köprüyle bağlı kumluk alan, küçük bir gölet oluşturuyor ve birçok romatizmal hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.

'ROMATİZMAL HASTALIKLARA İYİ GELİYOR'

kum-adasi-sifa-dagitiyor.jpg

Özellikle 25-30 Ağustos tarihleri arasında yoğunlaşan ziyaretçiler, kumun şifalı etkilerinden faydalanmak için buraya akın ediyor. Çanakkale’den Hikmet Topaloğlu (68), pandemi öncesi her yıl ağustosta Kum Adası’na geldiğini ve şifalı kuma bacaklarını gömdüğünü belirtirken, Seyfullah Akçay (70) son 15 yıldır buradan ağrılarına iyi geldiğini ifade ediyor.

thumbs-b-c-000705d0434adf046c71fc978aee9b6d.jpg

Nuray Aslan (53) ve İbrahim Bağkazar (66) da, kumda geçirdikleri zamanın ağrılarına iyi geldiğini ve burada birçok kişiyle tanıştıklarını belirtiyor. Kum Adası, her yıl birçok hastanın umutla geldiği bir şifa merkezi haline gelmiş durumda.