Son bir ayda 33 kadın erkekler tarafından katledildi!

Son bir ayda 33 kadın erkekler tarafından katledildi!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ağustos ayı raporunu yayınladı. Buna göre, 33 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 24 kadının ise ölümü şüpheli bulundu.

Türkiye'de hemen hemen her gün bir kadın erkek şiddetine maruz kalması sonucunda öldürülüyor. Kadınların sokakta yürürken dahi güvede olmadığı ortamda, kadın cinayetlerine ilişkin önemli bir rapor yayınlandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 2024 ağustos ayı raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye'de bir ayda 33 kadın öldürüldü; 24 şüpheli kadın ölümü yaşandı.

Raporda dikkat çekici detaylar ortaya çıkarken, geçen ay boyunca 33 kadından 9’u boşanmak istediği; barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü. 2’si ekonomik bahanelerle, 4’ü annelerinin boşanmak istemesi bahanesiyle öldürüldü.

Her ne kadar kadınlar daha fazla eşleri ya da erkek arkadaşlarının şiddetine maruz kalsa da, rapora göre kardeşi ve akrabası tarafından da kadınların şiddete maruz kaldığı belirkendi. Buna göre, öldürülen 33 kadının 10’u evli olduğu erkek, 7’si birlikte olduğu erkek, 6’sı babası, 3’ü tanıdığı biri, 2’si akrabası, 2’si oğlu, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi tarafından öldürülmüştür. Bu ay kadınların yüzde 30’u evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

kadincinayetleri-v1yw.jpg

Kadınların daha fazla evde öldürüldüklerini ortaya çıkarken raporda, kadınların 12’si evinde, 8’i sokakta, 5’i ıssız bir yerde, 3’ü su ve kenarında, 2’si arabada, 1’i işyerinde öldürüldüğü tespit edilidi. 2 kadının öldürüldüğü yer belirlenemezken bu ay öldürülen kadınların yüzde 36’sı evlerinde öldürüldü.