Sosyal Medyanın Zararları Nelerdir? Sosyal Medyanın İyi Yönleri Nelerdir?

Sosyal Medyanın Zararları Nelerdir? Sosyal Medyanın İyi Yönleri Nelerdir?
Sosyal medya günümüzde en önemli kitle iletişim araçlarından biri. Peki, sosyal medyanın zararları nelerdir? Sosyal medyanın iyi yönleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

SOSYAL MEDYANIN ZARARLARI NELERDİR?

sosyalmedya3.png

İletişim araçları, insanla yaşıt bir araç biçimidir. İnsanın insan olduğu yaklaşık 300 bin yıl öncesinden bu yana iletişim insanın merkezinde yer almıştır. Gün geçtikçe de evrimini sürdüren büyük bir fenomen haline geldi iletişim. Sosyal medya da günümüzde iletişim ve etkileşimin son model versiyonudur. Telepatik yöntemlerden ateşle iletişime, papirüslerden telgrafa-mektuba, telefondan radyoya-televizyona, internetten holograma-yapay zekâya iletişim genişlemesini ve yükselişini her daim sürdürmeye devam ediyor.

sosyalmedya4.png

Sosyal medya da bu iletişim biçimlerinden son moda olanı hiç şüphesiz. Ana akım medyanın haricinde alternatif akım medyanın da önemli bir mücevheridir sosyal medya. Günümüzde kullanımı da son derece yaygın. Twitter’dan YouTube’a, TikTok’tan Instagram’a kadar pek çok farklı sosyal medya platformu kitlelerin kullanımında, kitleleri sürükleyen bir yapıda.

Hal böyle olunca da her önemli gelişim gibi kullanımının kötü olmasıyla birlikte sosyal medyanın zararları da yadsınamaz nitelikte.

Bu zararların bazılarını maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz.

1 – Zihinsel Sağlık Sorunları

2 – Dikkat Dağınıklığı ve Verimlilik Kaybı

3 – Yanlış Bilgi ve Haberler

4 – Mahremiyet ve Güvenlik Riskleri

5 – Siber Zorbalık

6 – Sosyal İzolasyon

7 – Bağımlılık

SOSYAL MEDYANIN İYİ YÖNLERİ NELERDİR?

sosyalmedya5.png

Sosyal medyanın şüphesiz ve tartışmasız sayısız iyi yönleri var. Doğru ve bilinçli kullanılan sosyal medya bireyler ve toplumlar açısından son derece önemli ve faydacı yanlara sahiptir, insanlığın bir adım ileri gitmesi için şart ve gerekli yönlerinden faydalanmak hayati önem taşır. İyi yönlerine dair bazı önemli başlıklardan aşağıda maddeler halinde şöyle bahsedelim…

sosyalmedya6.png

1 – İş ve Kariyer Olanakları

2 – Eğlence ve Rekreasyon

3 – Yaratıcılık ve Kendini İfade Etme

4 – Topluluk ve Destek

5 – Bağlantı ve İletişim

6 – Bilgi ve Eğitim