Sürekli burun akıntısı vardı: Hasta olan adamın burnundan beyin çıktı

Sürekli burun akıntısı vardı: Hasta olan adamın burnundan beyin çıktı
20 yaşındaki bir genç, 6 yıldır yaşadığı şiddetli baş ağrıları, nöbetler ve sürekli burun akıntısının ardındaki gerçeği öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Daily Mail'de yer alan habere göre, çektiği kronik burun akıntısının, aslında beyninin kafatasındaki bir delikten dışarı sızması olduğu ortaya çıktı. Suriyeli olduğu belirtilen bu genç, başına aldığı bir darbe sonrasında yıllarca baş ağrısı, nöbetler ve devamlı burun akıntısıyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Genç adam, basit bir soğuk algınlığı belirtisi sandığı durumun aslında beyin ve omuriliği çevreleyen şeffaf sıvı olan beyin omurilik sıvısının (BOS) sızması olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Sorunun kaynağı, 6 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasında başından yaralanması ve o dönemde tıbbi tedaviyi reddetmesiyle ortaya çıkmıştı.

Picture background

Genç adamın beynini görüntüleyen doktorlar, nadir bir durum olan travmatik ensefalosel ile karşılaştılar. Bu rahatsızlıkta, beyin dokusu kafatasındaki açıklıklardan dışarı çıkabiliyor. Doğuştan meydana gelebileceği gibi, genç adamın yaşadığı travma gibi kafa veya beyin yaralanmaları sonrasında da ortaya çıkabiliyor.

Picture background

Travmatik ensefalosel son derece nadir bir rahatsızlık olarak kabul ediliyor. Yapılan araştırmalara göre, genç adamın durumuna benzeyen vakalar yaklaşık olarak her 40 bin canlı doğumda bir ortaya çıkıyor:

Bu durum, beyne giden kan akışını ve beyin işlevini bozabileceği gibi, beyin hasarı riskini de artırabiliyor.

Genç adam, uzun zamandır yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle sonunda ameliyat olmaya karar verdi. Beyin cerrahı, burun boşluğundan sızan doku ve sıvıyı eski konumuna yerleştirerek, zarar gören beyin zarlarını onardı ve kırığı onardı. Ameliyat sonrası genç adamın şikayetleri tamamen ortadan kalktı.