Tuvaletten 17 bin kat daha kirli: Herkesin evinde bulunuyor meğer bakteri yuvasıymış!

Tuvaletten 17 bin kat daha kirli: Herkesin evinde bulunuyor meğer bakteri yuvasıymış!
Evinizdeki o bölge meğer mikrop yuvasıymış. Çoğu kişi bunu bilmiyor.

Evde en kirli alanların tuvalet, banyo veya apartman merdivenleri olduğu düşünülse de, yapılan bir araştırma farklı bir gerçeği ortaya koyuyor. Mikrop yuvası aslında uzun süre değiştirilmemiş yastık kılıfları ve çarşaflar.

Örneğin, yastık kılıfları tuvaletlere göre 17 bin kat daha fazla bakteri barındırabilirken, çarşaflar ise sadece bir hafta içinde banyo kapı kollarından 25 bin kat daha fazla mikrop toplayabiliyor.

Çarşaflarınızı ne sıklıkla değiştirmelisiniz? Çoğu insan yanlış biliyor...

Uzmanlar, yatak takımlarının hijyenini korumak için bazı önerilerde bulunuyor. Eğer fazla terleme eğilimindeyseniz, cildiniz ya da saçlarınız yağlıysa veya düzenli olarak makyajla uyuyorsanız, yastık kılıflarının daha sık yıkanması gerektiği vurgulanıyor.

Yastık kılıfınızda biriken aşınma ve yıpranma, belirgin belirtiler olmasa bile önemli bakterileri barındırabileceğinden, haftada bir yıkamak yeterli olmayabilir.

Yastığınız tuvaletten “17 bin kat” daha kirli! Meğer mikrop yuvasıymış…

Yastık kılıflarını yıkarken, hijyenik bir temizlik elde etmek adına sıcak suyla birlikte güçlü bir deterjan kullanımı büyük önem taşıyor.

Çamaşırlarınızı düzenli olarak yıkayıp yastıklarınızı belirli aralıklarla değiştirerek, daha hijyenik ve sağlıklı bir uyku alanı oluşturabilir, yatak odanızı banyonuzdan daha cazip bir mekan haline getirebilirsiniz.