Uykusuzluğa Ne İyi gelir? Uykuya Dalamamanın Sebepleri Nelerdir? Uyku Problemi Nasıl çözülür? Uyumak İçin Ne Yapılmalı?

Uykusuzluğa ne iyi gelir? Uykuya dalamamanın sebepleri nelerdir? Uyku problemi nasıl çözülür? ve uyumak için ne yapılmalı? sorularının yanıtları haberimizin detayında...

UYKUSUZLUĞA NE İYİ GELİR?

Uykusuzluğa ne iyi gelir? sorusunun yanıtına şöyle değinilebilir: Uykusuzluk, bir diğer değişle insomnia. Pek çok farklı sebebi olabilen uykusuzluğa iyi gelebilecek bazı öneriler:

1. Düzenli Uyku Programı: Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmak uykusuzluğa iyi gelen alışkanlıklardan olarak kabul görür.

2. Rahatlama Teknikleri: Yoga ve benzeri vücut rahatlatıcı aktiviteler ve iyi bir duş sonrası uyumak uykusuzluğun önüne geçebilecek etkenlerden.

3. Uyku Ortamını İyileştirme: Karanlık, sessiz bir ortamda iyi bir yatakta uyumak öneriler arasındadır.

4. Beslenme ve Egzersiz: Özellikle uyku öncesi yemek yememek ya da hafif yiyecekleri tercih etmek ve egzersiz yapmak iyi gelecektir.

5. Ekran Süresini Azaltma: Uyku öncesinde bilgisayar, laptop, cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazlara bakmamak iyi bir uykunun anahtarlarındandır.

6. Doğal Takviyeler: Bitki çayları iyi bir uykunun nitelikli çözümlerindendir.

7. Profesyonel Yardım: Yukarıdaki maddelerin haricinde daha ciddi uyku problemleri için muhakkak profesyonel tıbbi bir yardım alınması önemlidir.

Yanı sıra uykuya dalamamanın sebepleri nelerdir? yanıtını da yazımızın devamında bulabilirsiniz.

insomnia2.png

UYKUYA DALAMAMANIN SEBEPLERİ NELERDİR?

Uykuya dalamamanın sebepleri nelerdir? Her kişiye göre değişkenlik gösterecek olan uyku sorununun en temel 7 maddesi genel itibarla aşağıdaki gibidir:

1 - Stres, anksiyete

2 - Yoğun teknolojik cihazlarla ilgilenmek

3 - İlaçlar ve yan etkileri

4 – Gürültülü, çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda uyumaya çalışmak

4 – Düzensiz uyku alışkanlıklar

5 – Kahve gibi bol kafeinli içecekleri ve alkol tüketimi

6 – Fiziki sağlık sorunları

Peki, uyku problemi nasıl çözülür? ile uyumak için ne yapılmalı? sorularının yanıtları nedir?

insomnia3.png

UYKU PROBLEMİ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Uyku problemi nasıl çözülür? sorusunun yanıtına da yukarıdaki başlıklardan hareketle ele alınabilir. Buna göre iyi bir uyku ortamının olması, uyku saatlerinin düzenli ve genel itibarla hemen hemen aynı zamanlara denk getirilmesi, uykudan önce yemek yenmemesi, duş almak gibi başlıklar; bu başlığın da içeriğine hizmet ediyor. Verimli bir sonuç alınmaması durumunda da uyku bozuklukları, anksiyete uyku apnesi gibi sorunların olabileceği ihtimaliyle profesyonel yardımın alınması önem teşkil ediyor.

UYUMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Uyumak için yukarıdaki başlıklarda yer alanların tatbik edilmesi sonucunda rahat bir uyku haline geçilebilmesi mümkün. Uyumak için alınan tüm aksiyonlara rağmen verimli bir sonuç alınamaması halinde de bir uzmana başvurmak önemli olacaktır.