Uzaktan Kumandalı Arabalar Nelerdir? Kumandalı Araba Fiyatları

Uzaktan Kumandalı Arabalar Nelerdir? Kumandalı Araba Fiyatları
Kumandalı arabalar şimdi küçük büyük herkesin gözdesi. Peki uzaktan kumandalı arabalar nelerdir? Benzinli uzaktan kumandalı arabalar nelerdir? Kumandalı araba fiyatları nelerdir? Arabanın bataryası biterse ne yapılmalı? Detaylar haberimizde...

Uzaktan kumandalı arabalar çoğunlukla elektrik gücüyle çalışan ve pil ile çalışan cihazlardır. Uzaktan kumandalı arabalar 3-8 yaş arası çocuklar için güvenli ve eğlenceli oyuncaklardır. Tek bir kumanda ile yönetilirler ve çocukların sürüş yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olurlar. Ebeveynlere, çocukların sürüşünü kontrol etme imkanı sağlarlar. Akülü pedallı araçlar ise çocukların motor becerilerini geliştirmelerine destek olacak şekilde üretilmiştir.

uzaktan-kumandali-araba.png

BENZİNLİ UZAKTAN KUMANDALI ARABALAR NELERDİR?

  • Genellikle küçük otomobil versiyonlarını temsil ederler.
  • Araçlar, benzin yakıtı kullanarak çalışır ve içten yanmalı motorun temel prensiplerine dayanır; yakıt karışımıyla motor harekete geçer.
  • Radyo kumanda sistemi, aracın 2.4 GHz frekansında hareketlerini uzaktan kontrol etmek için kullanılır.
  • Motor, yakıt karışımını silindir içine çekip sıkıştırır, bujiyle ateşlenir ve böylece tekerleklere hareket enerjisi sağlar.
  • Bu arabalar genellikle hafif metal şasi ve plastik gövdeye sahiptir, bu da dayanıklılık ve hafiflik sağlar. Hobi amaçlı geniş alanlarda veya özel pistlerde kullanılırlar; kullanıcılar motor ayarları ve yarış parçalarıyla performanslarını iyileştirebilirler.

KUMANDALI ARABA FİYATLARI NELERDİR?

uzaktan-kumandali-araba-2.png

Pilli uzaktan kumandalı arabalar yaklaşık 300 TL'den başlar. Akülü uzaktan kumandalı araba fiyatları ise 6000 TL'den başlayarak marka ve modele göre 15 bin TL, 20 bin TL ve üzeri fiyatlara çıkabilmektedir. Benzinli akülü arabalarda fiyatlar, 11 bin TL'den başlayarak 55 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir.

ARABANIN BATARYASI BİTERSE NE YAPILMALI?

uzaktan-kumandali-araba-3.png

  • Bataryalı arabanın bataryasını değiştirmek için ilk olarak bataryayı aracın altında metal bir kutu veya bölme içinde bulmanız gerekmektedir.
  • Bulduğunuz bölümü açarak eski bataryayı çıkarmanız ve bunun için bir anahtar veya tornavida kullanmanız gerekmektedir.
  • Eski bataryayı çıkarmadan önce, bataryaya bağlı olan tüm kabloları dikkatlice çıkarmalısınız, diğer kabloları çıkarmamaya özen göstermelisiniz ki aracınızın elektrik sistemi zarar görmesin.
  • Yeni bataryayı takmak için, bataryaya bağlı olan tüm kabloları yeniden bağlamanız ve bölümü vidalar veya cıvatalar ile kapatmanız gerekmektedir.
  • Akülü aracınız için uygun bir batarya seçmek için etkili bir araştırma yaparak fiyat-kalite oranı iyi olan pilleri bulmanız gerekmektedir.