WhatsApp'tan yeni 'çeviri' özelliği

WhatsApp'tan yeni 'çeviri' özelliği
WhatsApp, yeni bir özellik üzerinde çalışıyor: Otomatik çeviri. Kullanıcılar, bu özellikle birlikte platform üzerinde gelen mesajları otomatik olarak anlayabildikleri dile çevirebilecekler.

WhatsApp, tüm sohbet mesajlarını otomatik olarak çevirebilecek bir özelliği geliştirme aşamasında. Kullanıcılar, gelecekte bu özelliği aktif edip etmeme konusunda seçim yapabilecekler. Bu özellikle kullanıcılar için çeviri deneyimini iyileştirilmeyi hedefleniyor.

YENİ ÖZELLİK GELİŞİM AŞAMASINDA

sokak-hayvanlari-11.png

Kullanıcılar, bu özelliği kullanarak seçtikleri mesajları otomatik olarak çevirebilecekler. Çeviri yapmak istedikleri dil seçildiğinde, WhatsApp kullanıcıdan gerekli dil paketini indirmesini isteyecek. Çeviri tamamlandığında, mesaj balonu içinde başarılı bir şekilde çevrildiğini belirten yeni bir etiket görünecek. Bu etiket, kullanıcıların orijinal ve çevrilmiş mesajları ayırt etmelerine olanak tanıyacak, net bir iletişim sağlayacak ve olası yanlış anlamaları azaltacaktır.

BAŞLANGIÇTA BELİRLENEN DİLLERE ÇEVİRİ YAPILACAK

sokak-hayvanlari-9.png

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini ön planda tutarak, şirket içi çeviri teknolojisi kullanarak mesaj çevirilerini tamamen cihaz üzerinde işleyerek sağlıyor. Bu yaklaşım sayesinde uçtan uca şifreleme korunuyor ve hiçbir mesaj harici olarak paylaşılmıyor, böylece kullanıcıların gizliliği maksimum düzeyde korunmuş oluyor. Başlangıçta İngilizce, Arapça, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe gibi diller desteklenecek. Gelecekteki güncellemelerle birlikte daha fazla dilin eklenmesi planlanıyor.