Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
Yaz mevsimi cildimizin en çok yorulduğu dönemlerden biridir. Yazın cildimizi korumak için kat kat çaba sarf ederiz. Peki yağlı cilt bakımı nasıl olmalı? Yağlı cilt için temizleyiciler nelerdir? Yağlı cilt için güneş kremleri nelerdir?

YAĞLI CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Yağlı cildin en büyük problemi kontrol edilemeyen parlamadır. Güneş, yapay ışıklar, hormonlar, hava kirliliği ve beslenme bunun başlıca sebepleridir. Yaz aylarında en önemli adımlardan ilki cilt temizliğidir. Cildimizi temizleyip cilt tipimize uygun bir tonik ile yatıştırmalıyız. Ardından cildimizi kurutmayan bir maske ile bakım yapmalıyız. Maskenin cildimizi soymuyor olduğundan emin olmalıyız. Peeling ürünlerinde soyucu malzemeler tercih edilmemeli. Aksi halde güneşin zararlı ışınları cildimizde iz bırakabilir.

kremmmmm.png

YAĞLI CİLT İÇİN TEMİZLEYİCİLER NELERDİR?

  • Yağlı cilt temizliğinde ilk aşama cilt temizleyicilerdir. Temizleyicilerde su bazlı formda ürünler tercih edilmeli. Mümkünse doğal ya da doğala yüzdelik oranda en yakın ürünler kullanılmalı.
  • Temizlikten sonra cilt; uygun bir peeling ile arındırılmalı. Bu işlem her gün değil haftada 1 ya da 2 kez tekrarlanmalı. Peeling ürününde soyucu, asit oranı yüksek ve agresif ürünler yerine asit oranı düşük, bitkisel içerikli ve onarıcı formlar tercih edilmeli. Cildi yorup yıpratacak şekilde uygulama yapılmamalı.
  • Yağlı cilde uygun tonikler ile cilt yatıştırılmalı. Akne ve siyah noktaların önüne geçilmeli. Yazın cilt ter ve farklı etkenlerin birleşimi sebebiyle akne üretmeye meyillidir. Tonik olarak yine asit oranı orta düzeyde ürünler tercih edilmeli. Tercihen parlama karşıtı salisilik asit ve benzerleri kullanılabilir. Ancak tonik uygulamasından sonra cildin güneşle teması hasara neden olabilir. Bu sebeple güneşle temas edilmemeli, edilecekse cilt için yeterli miktarda güneş kremi kullanılmalı.
  • Maske olarak cildi aşırı kurutan ürünlerden kaçınmalıyız. Nem ve kuruluk farklı kavramlardır. Amacımız cildi nemli ve sağlıklı tutmak; kurutmak değil. Yağlı cilt için en uygun maskelerden biri doğal kil maskeleridir. Toz halinde ya da hazır karışım halinde bulunabilen kil maskesi; cildi fazla yağdan arındırır ve doğal bir canlılık sağlar. Toz maske kullanılacak ise doğal kilin içine suyun yanı sıra 1 damla doğal zeytinyağı da eklenebilir.

yuk-kenali-perbedaan-serum-dan-face-oil-169.jpeg

YAĞLI CİLT İÇİN GÜNEŞ KREMLERİ NELERDİR?

Yağlı cildin nem ihtiyacı su bazlı kremlerle karşılanmalı. Yoğun kıvamlı ve yağ oranı yüksek nemlendiriciler ciltte katman oluşturarak emilimi zorlaştırır. Terlemeye ve cillte kusmaya neden olur. Su bazlı kremleri gün içinde birkaç kez yenileyerek kullanabilirsiniz.

  • Güneş kremi her cildin vazgeçilmez koruyucu kalkanıdır.
  • Güneş kremleri kimyasal ve mineral filtreler olarak ayrılır.
  • Yağlı cilt için ihtiyacımız olan kremin su bazlı olması gerekir.
  • Kremin yoğun yapıda olması ciltte beyazlık bırakmasına emilimin zorlaşmasına yol açar.
  • Yoğun kremler ciltte parlamayı artırır.
  • Daha sıvı formda ve kolay emilen kremler tercih edilirse ciltteki parlama minimum seviyeye iner.
  • 50 faktör kremler tercih edilip cilt güneşten korunmalı.
  • Güneş kremi gün içinde yaklaşık 4 saatte bir yenilenmeli.