Yazın Serinleten İçecek Tarifi, Malzemeler, Yapılışı

Yaz aylarının en büyük sorunu hiç şüphesiz yoğun sıcaklıklar. İhtiyacımız olansa öncelikle serin ortamlar ve şüphesiz serinleten içecekler. Peki, yazın serinleten içecek tarifi nedir? Malzemeler hangileridir? Yapılışı nasıl olur? Detaylar haberimizde…

YAZIN SERİNLETEN İÇECEK TARİFİ

Her mevsimin kendine özgü zorlukları ve güzellikleri var. Kış aylarında Balkanlar ya da Sibirya üzerinden gelmeyi ihmal etmeyen, adeta buz kesen soğuklarla mücadele ediliyorken yaz aylarında bu durum tam tersi bir hal alıyor. Bunaltıcı sıcaklar bu kez genel itibarla Afrika’dan yurdun pek çok bölgesine konuşlanıyor. Akdeniz başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu, Ege gibi özellikli bölgelerdeki sıcaklıklar çoğu kez komik çoğu kez de trajikomik haberlere gebe oluyor.

iccek-tarifi-2.png

Adana’da insanların güneşe ateş ettiği tevatürleri tebessüm ettiriyorken, su kanallarında, göletlerde boğulanların haberleri yürekleri dağlıyor. Yaz aylarında her kişinin arzuladığı serin ortamların yanı sıra serinleten içecekler de bu yüzden bir hayli önem kazanıyor. Bu haberimizde yoğun sıcaklarla başa çıkmak için, Afrika’dan gelme olasılığı yüksek olan sıcaklıklara çare olması için Kuzey Kafkasya’dan gelen kefirin gücünden yararlanacağız. Bölge insanının on bin yıllardır içtiği kefirin iyileştiren, diri turan şahane özelliği sayesinde yaz kış demeden her mevsimde içilebiliyor oluşu büyük bir zenginlik. Şimdi sırada, Çerkeslerin bu özgün içeceğinden yola çıkarak bu muazzam ve sağlıklı lezzetten hareketle muhteşem serinleten meyveli bir kefir tarifi var. Malzemeler ve yapılışı şöyle:

MALZEMELER
• 1 su bardağı kefir
• 1/2 su bardağı taze veya dondurulmuş çilek, muz veya yaban mersininden biri ya da isteğe göre ikisi, üçü. Alternatif meyveler de pekala eklenebilir.
• Tercihe göre 1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu da tavsiyemizdir.
• Olmazsa olmaz buz parçacıkları.
• Süslü dursun isteniyorsa taze, fresh nane yaprakları.

YAPILIŞI
Blender'a kefir, meyve ve balı koyun. Blender’a dökülen kefir, meyve ve balı iyice sıvılaşana dek karıştırın. Pürüzsüzleşen içeceği bardağınıza döküp, üzerine taze, fresh nane yapraklarını ekleyip bekletmeden içebilirsiniz. Kefirin keçi sütünden tercih edilmiş olması da inek sütünden olandan çok daha etkilidir. Afiyet ve sağlık olsun.