Yurt Dışında Yaşamanın Zorlukları Nelerdir? Yurt Dışına Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yurtdışında yaşamak birçok insan için heyecan verici bir deneyim olarak görülüyor. Yeni bir iş, yeni bir hayat hayaliyle yurtdışına gidenler neler deneyimler? Yurtdışında yaşamanın zorlukları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Yurtdışında yaşamak, kişinin kişisel gelişimine önemli katkılar sağlar ve kendi kararlarını verebilme yeteneğini ve özgüvenini güçlendirir. Ancak bu deneyimin avantajlarının yanı sıra farklı kültürlerle, iklimlerle ve insanlarla etkileşimde olmanın getirdiği dezavantajlar da vardır. Bu farklılıkların karşılıklı anlayışla ele alınması ve çatışmalara yol açmadan ilişkilerin besleyici olması önemlidir. Yurtdışına gitmeden önce bilmeniz gerekenler

yurt-disinda-yasamanin-zorluklari-nelerdir-1.png

YURTDIŞINA GİTMEDEN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER NELERDİR?

Yurtdışında yaşamanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır. Yurtdışında sıfırdan bir hayat kurmak, olumlu sonuçlarının yanı sıra psikolojik zorlukları da beraberinde getirebilir. Bilindik bir şehirden uzaklaşıp bilinmeyen bir ülkeye gitmek, insanları yalnız hissettirebilir ve bu durum, uygun destek olmadığında psikolojik olarak etkileyebilir. Bu deneyim, bireylerin duygusal olarak sarsılmalarına neden olabilse de doğru koşullar ve destekle bu üstesinden gelmek mümkündür.

yurt-disinda-yasamanin-zorluklari-nelerdir-2.png

YURTDIŞINDA YAŞAMANIN ZORLUKLARI NELERDİR?

Aile özlemi her zaman hissedilir ve eksiklik hissi bırakır. Yalnızlık hissi sık sık yaşanır ve sosyal çevreyle uyum sağlamak zor olabilir. Mesleki alanda çalışmak için yerel sertifikasyon ve ağa sahip olmanız gerekebilir. Yeni bir ülkede yeniden öğrenci olmak ve eğitim almak gerekir. Yeni bir hayatı baştan kurmak zorunda olmak büyük bir değişim ve zorluk gerektirir. Kültürel farklılıklara uyum sağlamak zorundasınız. Yabancı bir dilde iletişim kurmak ve bu sürecin getirdiği zihinsel yorgunlukla başa çıkmak zor olabilir. Yeni iklim koşullarına ve bunların etkilerine uyum sağlamak gerekebilir. Farklı kültürlerin sıcakkanlılık ve hoşgörüsünden beklenenin farklı olabileceğini anlamak. Kendinizi arafta kalmış hissedebilirsiniz, kendi memleketinizde değişmiş gibi hissedebilirsiniz. Vize ve çalışma izni gibi resmi işlemlerle ilgili süreçlerde sabır gerekebilir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için sabırlı olmak, uyum sağlamak ve kararlılıkla ilerlemek önemlidir.


YURT DIŞINDA DİL SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Yurt dışında dil öğrenmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Yurt dışında çalışarak, hem para kazanabilir hem de İngilizce pratik yapabilirsiniz, özellikle Work and Travel gibi programlarla yaz aylarında farklı işlerde çalışabilirsiniz.
  • Çeşitli seminerlere katılarak, kendi alanınızda veya ilginizi çeken konularda yurt dışında eğitim programlarına katılabilirsiniz. İnternet üzerinden başvuru yaparak fırsatları değerlendirebilirsiniz.
  • Sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak, dünya genelinde çeşitli gönüllülük faaliyetlerine katılabilir, farklı kültürlerden insanlarla etkileşim kurarak İngilizce becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
  • Yurt dışındaki dil okullarına kaydolup, yoğun İngilizce eğitimi alabilir, boş zamanlarınızı şehri keşfetmek veya part-time işlerde çalışmak için kullanabilirsiniz.