17 yaşındaki Youtuber, video için treni sabote edip tutuklandı

17 yaşındaki Youtuber, video için treni sabote edip tutuklandı
Nebraska'da 17 yaşındaki bir YouTuber, video çekmek amacıyla tren raylarını sabote ederek 350 bin dolarlık hasara neden oldu. Olayın ardından gencin kazayı YouTube'da paylaşması, yetkililerin dikkatini çekti ve tutuklanmasına yol açtı.

ABD'nin Nebraska eyaletinde 17 yaşındaki bir YouTuber, tren raylarını sabote ederek 350 bin dolarlık hasara yol açtı ve bu anı YouTube'da paylaştı. 21 Nisan 2024'te Bennet'te meydana gelen olayda, genç bir ray anahtarını yanlış çevirdi ve iki lokomotif ile beş yüklü vagonun raydan çıkmasına neden oldu. Şans eseri olayda yaralanan olmadı. Kazanın hemen ardından gencin, "Loaded BNSF Arbor Collides and Derails in Bennet, NE!" başlıklı videosu YouTube'da paylaşıldı ve yetkililerin dikkatini çekti.

YOUTUBER TUTUKLANDI

ekonomik-buyume3-84.png

Güvenlik görüntüleri, gencin olay yerinde bulunduğunu ve kazayı kaydetmek için hazırlık yaptığını ortaya koydu. Olayın ardından genç tutuklandı ve davasının çocuk mahkemesinden yetişkin mahkemesine taşınabileceği belirtildi. BNSF Demiryolu, kazaya sebep olan rayların Nebraska City'deki bir enerji santraline kömür tedarik etmek için kullanıldığını açıkladı.