2 ülke daha Lübnan'a uçuşları durdurdu

2 ülke daha Lübnan'a uçuşları durdurdu
Yunanistan ve Almanya; Lübnan'a uçuşlar iptal edildi.

Yunanistan'ın Aegean Airlines ve Almanya'nın Condor havayolu şirketleri, Lübnan'daki Hizbullah ile İsrail arasındaki artan gerilimler nedeniyle Beyrut uçuşlarını iptal etti. Aegean Airlines, uçuşlarını Perşembe gününe kadar durdururken, Condor'un Düsseldorf'tan Salı günü yapılacak uçuşu iptal edildi.

FRANSA DA UÇUŞ İPTALİ YAPMIŞTI

ekonomik-buyume3-3.png

Fransa'nın Air France ve Almanya'nın Lufthansa Grubu'na bağlı Swiss, Eurowings ve Lufthansa da Pazartesi günü uçuş iptallerini duyurdu. Diğer bazı havayolu şirketleri de seferlerinde iptaller ve gecikmelere gidiyor. Beyrut'taki Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı'nda Pegasus, Emirates, Royal Jordanian, EgyptAir, Iran Air, Qatar Airways ve Etihad gibi havayolu şirketlerinin uçuşları ise devam ediyor.

'HİZBULLAH'A AĞIR BEDEL ÖDETİLECEK'

Lübnan, İsrail'in Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısının ardından misilleme bekliyor. Saldırıda 12 çocuk ve genç hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu saldırıyı Hizbullah'a atfederken, Hizbullah suçlamaları reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'a ağır bir bedel ödetileceğini belirtti.