5 ton radyoaktif sızıntı tespit edildi: 54 bin 600 ton radyoaktif su denize salınacak!

5 ton radyoaktif sızıntı tespit edildi: 54 bin 600 ton radyoaktif su denize salınacak!
Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'nde 25 ton radyoaktif su sızıntısı tespit edildi. TEPCO, sızıntının reaktör binasının bodrum katında biriktiğini ve suyun bir drenaja aktığını açıkladı.

Japonya'nın Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'nde büyük bir radyoaktif su sızıntısı meydana geldi. İkinci reaktör binasında 25 ton radyoaktif suyun sızdığı bildirildi. Tokyo Electric Power Company (TEPCO), sızıntının reaktör binasına bağlı bir depo tankından kaynaklandığını ve suyun binanın ilk bodrum katında biriktiğini açıkladı. Bu birikme, radyoaktif su seviyelerinin yükselmesine neden oldu.

RADYOAKTİF SU DENİZE SALINACAK

aa-20240819-35435816-35435809-japonyanin-hasarli-fukusima-santralinde-radyoaktif-su-sizintisi-bildirildi.webp

TEPCO, sızıntının reaktör binası dışına çıkmadığını ve suyun bir drenaja aktığını belirtti. Radyasyon seviyelerini ölçmek ve sızıntının kaynağını tam olarak belirlemek için uzaktan kumandalı robotlar kullanılacak. Bu sızıntı, Fukushima'dan denize radyoaktif su salınması sürecinin sekizinci turunun hemen ardından gerçekleşti. 2024 mali yılı içinde toplamda 54,600 ton radyoaktif suyun denize salınması planlanıyor.