6 bin 200 metre yükseklikten yardım isteyen 2 dağcı için ordu seferber oldu!

6 bin 200 metre yükseklikten yardım isteyen 2 dağcı için ordu seferber oldu!
Himalayalar'da 7 bin metre yükseklikte kaybolan İngiliz dağcı Fay Manners (37) ve Amerikalı arkadaşı Michelle Dvorak'tan haber alınamıyor.

Himalayalar'da 7 bin metre yükseklikte kaybolan İngiliz dağcı Fay Manners (37) ve Amerikalı arkadaşı Michelle Dvora'ın (31) Hindistan’daki Chaukhamba Dağı’na tırmanış yaparken, ekipmanları ve yiyecekleri bir geçitte düşerek kayboldu.

48 SAAT SONRA ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Perşembe günü dağa tırmanmaya başlayan Manners ve Dvorak'tan o zamandan beri haber alınamıyor. Durumları hakkında endişeler artarken, dağcılar zor durumda olduklarını belirtmek için ana kampa acil bir mesaj gönderdi. Bu mesajın üzerinden 48 saat geçtikten sonra, Hindistan’ın kuzeyindeki karla kaplı bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

HİNDİSTAN ORDUSU HAREKETE GEÇTİ

The Sun gazetesinin haberine göre, kötü hava koşulları nedeniyle helikopterlerle yapılan arama çalışmaları geçici olarak durdurulmak zorunda kaldı. Ancak kurtarma ekipleri, Pazar sabahı itibarıyla tecrübeli dağcıların izini bulmak için yeniden harekete geçeceğini açıkladı. Hindistan ordusu ve hava kuvvetleri, arama çalışmalarında destek veren ekipler arasında yer alıyor.

6 BİN 200 METREDEN BİR YARDIM MESAJI GÖNDERDİLER

Yetkililer, dağcıların 6,200 metre yükseklikteyken bir acil çağrı cihazı aracılığıyla yardım mesajı gönderdiğini, o andan itibaren kendilerinden haber alınamadığını belirtti. Şu an için hem Fay Manners hem de Michelle Dvorak'ın sağlığı hakkında kaygılar sürerken, kurtarma çalışmalarının en kısa sürede sonuç vermesi umuluyor.