ABD basını: 'İran'ın pazartesi günü İsrail'e saldırması bekleniyor'

ABD basını: 'İran'ın pazartesi günü İsrail'e saldırması bekleniyor'
ABD basını, İran'ın 5 Ağustos'ta İsrail'e saldırması beklendiğini duyurdu. Saldırının, Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesine misilleme olarak yapılabileceği belirtiliyor.

ABD merkezli Axios'un Pazar günü yayımladığı habere göre, İran'ın 5 Ağustos Pazartesi günü İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı başlatması öngörülüyor. İran, Hizbullah'ın askeri şefi Fuad Şükrü ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından bu misilleme eylemini gerçekleştirebilir. Haber, üç Amerikalı ve İsrailli yetkilinin görüşlerine dayandırılırken, İran'ın olası saldırısının, 13 Nisan'da İsrail'e düzenlenen saldırıya benzer şekilde olabileceği ancak kapsamının daha geniş olabileceği vurgulanıyor. Saldırının Hizbullah'ı da içerebileceği belirtiliyor.

haniye-v4p0-cover-jpg.webp

'SUİKASTIN İNTİKAMI OLACAK'

Hamas lideri İsmail Haniye, Çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'da, Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükrü ise Salı günü Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta suikaste uğramıştı. Bu ardışık suikastler, Orta Doğu'daki gerilimi daha da artırmış durumda. İran, Tahran'daki suikastin karşılığı olarak bir misilleme yapacağını söylerken, İsrail tarafı da, Hamas militanlarının 7 Ekim'deki saldırısına karşılık olarak "savaşın fitilini ateşleyen" liderlerin öldürüleceğini açıklamıştı.