ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki ABD başkanlık seçimini kaybederse Donald Trump'ın huzursuzluk çıkartacağını iddia etti

Biden, Trump'ın kaybetmesi halinde iktidarın barışçıl bir şekilde devredileceğine güvenmediğini söyledi
ABD Başkanı Joe Biden, Trump'ın başkanlık yarışını kaybetmesi halinde huzursuzluk çıkaracağını iddia etti

Biden, kasım ayındaki ABD başkanlığı seçimini kaybetmesi halinde Donald Trump'ın barışçıl bir tavır takınacağına güvenmediğini söyledi ve Cumhuriyetçi adayın, kaybetmesinin tek yolunun seçimlerin kendisinden çalınması olduğunu ileri süren yorumlarına işaret etti.

SİYASİ ŞİDDETİ KIŞKIRTIYOR

Biden, CBS News'e verdiği röportajda "Trump kaybederse ona güvenmiyorum, bir kan gölü olacak" diyerek Trump'ın deyim yerindeyse Amerika'yı karıştıracağını iddia etti.

Trump, Mart ayında 2024 seçimlerini kaybetmesi durumunda bunun ABD otomotiv endüstrisi ve ülke için bir kan banyosu olacağı uyarısında bulunmuştu. Biden ve kampanya ekibi hemen bu yoruma cevaben başkanın siyasi şiddeti kışkırttığını iddia etti.

Biden, Trump'ın kaybederse seçimi kabul etme olasılığının düşük olduğu konusunda uzun zamandır uyarıda bulunuyor ve demokrasiyi koruma sorununu 2024 kampanyasının temel ilkelerinden biri haline getiriyor.

ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADIKTAN SONRA BIDEN HAMLELERİ OLUMLU BULUNDU

Kasım ayındaki yeni başkanlık yarışında aday olmayacağını açıklayan başkan Biden sınırlı bir kamu programıyla büyük ölçüde gözlerden uzak kaldı. Rusya ile başarılı bir esir değişimi yaptı.

Sivil Haklar Yasası'nın yıldönümünü anmak ve merhum Temsilci Sheila Jackson Lee'nin ölümünün yasını tutmak için Teksas'a kısa bir gezi dışında Biden ,kampanyasını sonlandırdığından beri hiçbir kamu etkinliği yapmadı ve medya kapsamını büyük ölçüde desteklediği Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e bıraktı.

"TRUMP İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR"

Biden çarşamba günü (dün) ayrıca Trump'ın 2020'de yaptığı gibi kasım ayında seçim sonuçlarına yeniden itiraz etmeye hazırlandığı konusunda uyardı.