ABD kongre üyelerinden Biden'a soğuk duş

ABD kongre üyelerinden Biden'a soğuk duş
Amerika Birleşik Devletleri’nde 30'dan fazla Demokrat Kongre üyesi ABD Başkanı Joe Biden'a başkanlık seçimleri adaylığından çekilmesi çağrısı yaptı.

30'dan fazla ABD Kongre üyesi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'a, ABD Başkanlık seçimlerindeki adaylığından çekilme çağrısı yaptı. 29 kongre üyesi ve 4 senatör olmak üzere toplamda 32 Demokrat milletvekili Biden’a çağrıda bulunurken 12 milletvekili daha (8 kongre üyesi ve 4 senatör) Biden'ın Kasım ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerini kazanma ihtimali hakkındaki endişelerini belirtti.

biden.png

BAZILARI DA DESTEKLEDİ

Toplamda 64 Demokrat üye (51 kongre üyesi ve 13 senatör), Joe Biden’ı, adaylıkta kalması noktasında destekledi. Aynı zamanda, bütün Demokrat milletvekillerinin yarısından azı, 213 Temsilciler Meclisi üyesinden 87'si ve 47 senatörden 21'i Biden'ın adaylığı hakkındaki tutumlarını açıkladı.

Cuma günü Axios, Joe Biden'ın 20-12 Temmuz tarihlerinde Kongre liderleri, Demokrat Parti üyeleri ve arkadaşlarından gelen baskılar nedeniyle başkanlık adaylığından çekileceğini açıklayabileceğini kaydetti ve Biden’ın yerine, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in gelebileceğini aktarıldı.