ABD, Maduro'nun devlet başkanlığı uçağına el koydu

ABD, Maduro'nun devlet başkanlığı uçağına el koydu
Amerika Birleşik Devletleri yaptırım ihlali gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti'nde harekete geçti!

ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun uluslararası seyahatlerinde kullandığı uçağa el koyduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, uçağın Dominik Cumhuriyeti'nde ele geçirildiği ve ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımların ihlal edildiği gerekçesiyle bu adımın atıldığı belirtildi.

Bakanlık, uçağın paravan bir şirket aracılığıyla ABD dışına çıkarıldığını ve Venezuela'ya karşı uygulanan yaptırımları delmek amacıyla kullanıldığını iddia etti. Maduro'nun "devlet başkanlığı uçağı" olarak bilinen bu aracın el konulması, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir gerilim unsuru olarak değerlendiriliyor.

Venezuela'da 29 Temmuz'da gerçekleştirilen seçimlerde Maduro'nun yüzde 51,20 oyla üçüncü kez devlet başkanı seçildiği açıklanmıştı ancak muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado, seçim sonuçlarını kabul etmemişti. ABD yönetimi de sonuçların şeffaf bir şekilde açıklanmadığını ve halkın iradesini yansıtmadığını öne sürerek, seçimlere yönelik eleştirilerini dile getirmişti.

Bu son gelişme, ABD ve Venezuela arasındaki gergin ilişkilerin daha da tırmanmasına neden olabilir.