ABD yetkilisi: "İran'ın intikam planını ciddiye alıyoruz."

ABD yetkilisi: "İran'ın intikam planını ciddiye alıyoruz."
ABD'nin Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü ve Sözcüsü John Kirby, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haneyi'nin öldürülmesinin ardından İsrail'e yönelik intikam planının ciddiye alınması gerektiğini dile getirdi.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü ve Sözcüsü John Kirby, İran'ın intikam alma motivasyonunun ciddiye alınması gerektiği uyarısında bulundu.

John Kirby, Perşembe günü MSNBC ile yaptığı bir röportajda, İran'ın İsrail'den intikam alma konusundaki açıklamalarının ciddiye alınması gerektiğini belirterek, "İran şimdiye kadar İsrail'e saldırma kapasitesini ve iradesini kanıtladı," dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da bu açıklamanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu suikast sonrasındaki cereyan edecek gelişmeler hakkında yorum yapmak için erken olduğunu söyledi.

Amerikan haber sitesi Axios da üç Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, Biden'ın konuyu ciddiye aldığı, İran'ın misilleme yapma olasılığının son derece ciddi olduğunu çevresindekilere söylediği vurgulandı.

Axios'taki habere göre Amerikalı yetkililer, İran'ın İsrail'e yönelik olacağı düşünülen saldırının 13 Nisan'da gerçekleşen İran Devrim Muhafızları'nın füze ve insansız hava aracı saldırılarına benzer olmasını bekliyor.

Yanı sıra bu tahminlerden ötürü ABD'nin olası misilleme saldırısına karşı tetikte olduğu belirtildi.