ABD'li yetkililer İsrail'e saldırı için tarih verdi

ABD'li yetkililer İsrail'e saldırı için tarih verdi
İsrail'in Hamas ve Hizbullah'ın önde gelen isimlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından misilleme yapılması bekleniyor. ABD'li ve İsrailli yetkililer, beklenen saldırının tarihini belirtti.

İsrail’in Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ve Hizbullah’ın önde gelen isimlerinden Fuad Şukr’u öldürmesi, Orta Doğu'daki gerilimi artırdı. Bu saldırıların ardından İran ve Lübnan’ın karşılık vermesi bekleniyor. İran yönetimi, Haniye’nin ölümünden sonra İsrail’e yanıt vereceklerini ve intikam alacaklarını duyurmuştu.

İran'dan İsrail'e hava saldırısı tehdidi

Saldırının ne zaman beklendiği ile ilgili ABD’li ve İsrailli yetkililerden açıklama geldi. Aixos’a konuşan ABD’li ve İsrailli 3 yetkili yarın bir saldırı beklendiğini işaret etti. Yetkililer, ABD’nin ve İsrail’in saldırıya karşı hazırlık yaptıklarını kaydetti.

ABD’Lİ KOMUTAN BÖLGEYE GİTTİ

Pentagon yaptığı açıklamada İsrail’e destek için savaş uçağı filosu gönderdiğini ve bölgede uçak gemisi bulundurduğunu bildirdi.

ABD'li yetkililer, İran'ın olası bir misillemesinin, 13 Nisan'da İsrail'e düzenlenen saldırı gibi olmasını bekliyor ancak kapsamının daha geniş olabileceği ve saldırının Hizbullah'ı da içerebileceğini düşünüyor.

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Hizbullah ve İran'ın İsrail'e yönelik tehditleri sonrasında Pazar sabahı erken saatlerde Orta Doğu'ya geldi.