Almanya 3 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi

Almanya 3 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi
Almanya'nın Solingen kentindeki 650. yıl dönümü festivalinde bıçaklı saldırı sonucu üç kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı. IŞİD, saldırının intikam amacıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü, ancak resmi makamlar bağlantıyı doğrulamadı.

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen 650. yıl dönümü festivalinde meydana gelen bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi ise yaralandı. Olay, festival alanında bir kişinin çevredekilere rastgele bıçakla saldırması sonucu gerçekleşti. Saldırgan olayın ardından kayıplara karıştı.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUK TUTUKLANDI

almanya.webp

Reuters'ın bildirdiğine göre, saldırı sonrası gözaltına alınan kişinin bu olayla bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. The Guardian ise, saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle 15 yaşındaki bir çocuğun tutuklandığını duyurdu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Saldırıyı üstlenen terör örgütü IŞİD, Telegram hesabında bu eylemi 'Filistin'deki ve her yerdeki Müslümanların intikamını almak' amacıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak resmi makamlardan saldırının IŞİD ile doğrudan bir bağlantısına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.